+ mer
LUKTER PÅ NY TOPPNOTERING: For tredje kvartal på rad leverte Nordic Semiconductor og konsernsjef Svenn-Tore Larsen (i midten.) bedre tall enn ventet. Til venstre produksjef Kjetil Holstad og finansdirektør Pål Elstad til høyre. Foto: Iván Kverme

Knallavslutning for Nordic Semiconductor

Nordic Semiconductor nærmet seg ny toppnotering etter en vekst i ordreboken på 361 prosent. – Dette er det sykeste jeg har sett, uttalte DNB-analytiker Christoffer Wang Bjørnsen.

 

Nordic Semiconductor, en av fjorårets sterkeste aksjer på Oslo Børs, fosset frem etter nok et solid kvartal. 

Ordrereserven steg til rekordhøye 492 millioner dollar, opp hele 361 prosent fra samme periode i 2019, mens driftsinntektene løftet seg 53 prosent til 127,1 millioner dollar.

– Det sykeste jeg har sett

– Dette er det sykeste jeg har sett. Jeg tror aksjekursen vil hoppe 10-15 prosent på disse tallene, sa Christoffer Wang Bjørnsen, analytiker i DNB Markets, til Finansavisen rett etter at tallene var offentliggjort.

IMPONERT OVER TALL: Christoffer Wang Bjørnsen, aksjeanalytiker i DNB Markets. Foto: Stig B.Fiksdal

DNB-analytikeren fikk langt på vei rett.  Torsdag formiddag var aksjekursen opp 8,2 prosent til 153,60 kroner, noe som verdsetter selskapet til 29,6 milliarder kroner.

Ved siden av oppgangen i ordrereserven, lot Bjørnsen og aksjemarkedet seg imponere over at Nordic-ledelsens guider 85–100 prosent vekst i inntektene for 1. kvartal 2021, noe som er mer enn 30 prosent høyere enn konsensus.

Larsen om 4. kvartal

Konsernsjef Svenn-Tore Larsen og ledelsen har sett økende ordreinngang i hele 2020. 

– 4. kvartal viser at strategien vi har hatt på multiprotokoll, med mer avansert funksjonalitet, virker og blir tatt i bruk hos kundene, sier Larsen.

– Resultatet er at vi får bedre betalt, dermed øker bruttomarginen, fortsetter han.

Selv om ledelsen i Nordic Semiconductor ser noen utfordringer med tilgang på wafere fra Taiwan, som trolig topper seg i 2. kvartal, så mener analytikeren at selskapet har sikret nok leveranser slik at det minimum vil levere på konsensus i år.

Nordic Semiconductor sier også at de forventer økende aktivitet i 2. halvår.

TCMC sier de skal investere 28–29 milliarder dollar, det gjør de ikke for å korrigere for manglende leveranser til bilindustrien, de gjør det fordi de ser at det blir en fremtidig vekst i chip-industrien
Svenn-Tore Larsen, Nordic Semiconductor

– Det er skrevet en god del om problemene, men det er få som nevner de store investeringene de globale halvlederselskapene gjør, sier Larsen, og fortsetter:

– TCMC sier de skal investere 28–29 milliarder dollar, det gjør de ikke for å korrigere for manglende leveranser til bilindustrien, de gjør det fordi de ser at det blir en fremtidig vekst i chip-industrien, fortsetter Larsen.

– Hvordan vurderer du 2021?

– Vi er veldig positive, det skyldes blant annet at vi kan se tilbake på et år med veldig mange design wins. Vi har over 100 flere volumkunder enn på samme tid i 2019, det betyr 100 nye kunder som bidrar i porteføljen og vi ser at det fortsetter å øke måned etter måned, sier Larsen.

Ikke et uvanlig problem

Henriette Trondsen, analytiker i Arctic Securities,  mener 4. kvartal og ordreboken var solid. Hun er ikke bekymret for tilgangen på komponenter.

– Det har historisk vært runder med kapasitetsproblemer hos TSMC, men det pleier å løse seg, sier Arctic-analytikeren, og fortsetter:

– Du får en dynamikk der alle blir bekymret og legger ekstra ordre for å sikre seg supply, men som igjen forsterker problemet. Men når det nærmer seg, så ser de fleste at de kan skyve på også bedrer det situasjonen. Det burde ikke være noe problem for Nordic Semiconductor å minimum nå dagens konsensusestimater i 2021. 

SEKTORFAVORITT: Henriette Trondsen, analytiker i Arctic Securities, spår Nordic Semiconductor i 175 kroner. Foto: Iván Kverme

Arctic og Trondsen har hatt Nordic Semiconductor som sektorfavoritt i lang tid. Konklusjonen i meglerhusets seneste analyse, var nok en kjøpsanbefaling og kursmål 175 kroner, det er cirka 14 prosent høyere enn det aksjen handles på i dag.

Nordic Semiconductor

(Mill. USD)4. kv./204. kv./19
Driftsinntekter127,183,1
Driftsresultat18,65,4
Resultat før skatt16,75,3
Resultat etter skatt19,34,4

Nordic Semiconductor

  • Norsk elektronikkprodusent med hovedkontor i Trondheim. 
  • Konsernsjef er Svenn-Tore Larsen. 
  • Produserer integrerte kretser til bruk i trådløs teknologi og Tingenes internett. 
  • Etablert i 1983 av de fire NTNU-studentene Trond Sæther, Frank Berntsen, Jan Meyer og Oddvar Aaserud. 
  • Største aksjonærer er Folketrygdefondet og Accelerator LTD.
Nyheter
Teknologi
Børs