34 ansatte kjøper ItumX for 27 mill.

Gründerne overlater ItumX til de ansatte, som blar opp 27 millioner for martech-selskapet som tjente 7 millioner kroner i fjor.

EN AV 34 EIERE: Håvard Hauge, daglig leder i ItumX, har sammen med kollegaene kjøpt markedsføringsteknologiselskapet de jobber i. Foto: ItumX
Teknologi

34 ItumX-ansatte kjøper ut gründerne og satser 27 millioner kroner på ItumX, et selskap med kompetanse på markedsføringsplattformen Sitecore. 

Ingen ansatte eier over 10 prosent, og alle har vært med å investere, forteller adm. direktør Håvard Hauge i ItumX.

– Jeg er imponert over at ansatte frigjør så mye kapital. Det er ikke profesjonelle investorer, men ansatte som blant annet låner penger med pant i privat eiendom og som har kjempetro på selskapet, sier Hauge.

Trygghet

Det var den 11. desember 2020 at de eksisterende aksjonærene og gründerne i ItumX fikk et tilbud fra de ansatte om å selge samtlige utestående aksjer.

– Det skaper en trygghet når man vet at alle de ansatte investerer, det er tross alt de menneskelige ressursene som utgjør verdiene i selskapet, sier Hauge.

ItumX har satset på teknologiplattformen Sitecore, som analyseselskapet Gartner rangerer som det fremste verktøyet på markedsføringsteknologi. 

Tross et bekmørkt 1. halvår, med coronanedstengningen fra mars, la kundene igjen tett opp mot 38 millioner kroner hos ItumX og resultatet (før bonus) endte på cirka 7 millioner kroner.

ItumX, som har røtter tilbake til tidlig 2000-tallet, har hjulpet selskaper som Nordic Semiconductor, Eika Gruppen, Komplett Bank, Sparebanken Vest, Ekornes og Tomra. Totalt har selskapet et sted mellom 40 og 50 kunder.

50 mill. i 2021

Hauge sikter seg nå inn på en topplinje på 50 millioner kroner i 2021, og har ikke kalkulert med mer enn én stor, ny kunde.

– Vi har mye vekst på eksisterende kunder og det er høy etterspørsel etter kompetanse som skaper konvertering og vekst på nett, sier han.

Sitecore-plattformen er en konkurrent til blant annet Episerver i Norge. Det er også få andre selskaper som satser tungt på Sitecore, men enkelte av de store IT-tjenesteselskapene har noen få som kan levere på teknologien.

– I en årrekke har vi levert store prosjekter. Vi har størst suksess når vi har langsiktige samarbeid med kunden våre og når vi sammen med dem optimaliserer løsningene for å øke konvertering, sier Hauge, og fortsetter:

– Kundene har også vekst, lanserer nye produkter og går inn i nye markeder. I tillegg, kommer det stadig nye myndighetskrav som bidrar til arbeid med compliance.

ItumX

  • ItumX ble stiftet gjennom fisjon i oktober 2017, etter å ha vært en del av Itum siden 2001.
  • Selskapet har 34 ansatte over hele Sør-Norge, i Sverige og Danmark.
  • Leverandør av markedsføringsteknologien Sitecore med flere kjente merkenavn og børsnoterte selskaper på kundelisten.
  • Sitecore er de ti seneste årene blitt kåret av Gartner som DXP-leder i deres Magic Quadrant Report.