Solgte majoriteten - fikk fart på salget

Etter at Jonas Klafstad solgte aksjemajoriteten i Busy til 24SevenOffice, har oppstartsselskapet fått fart på salget.

GAMBLET: Jonas Klafstad (i midten) solgte majoriteten til 24SevenOffice for å bli stor raskere. Foran f.v. Audun Wigum Arbo, Even Dalen og Torkil Solheim. Foto: Busy
Teknologi

– Det føles litt som at du har pusset opp leiligheten og alt nå er klart for visning, sier Jonas Klafstad. 

Klafstad er gründeren bak Busy, et selskap som utvikler timeregistrering- og arbeidsverktøy som lar kundene sende fakturerbare timer og lønn direkte til regnskap. Etter snart fire års utvikling begynner salget til programvareselskapet å ta seg opp.

Da Finansavisen møtte Klafstad i 2019 satt gründeren i delte lokaler på Mesh i Oslo. Klafstad hadde hverken særlig med inntekter eller kunder å skryte av, men interessen for teknologien var der.

Høsten 2019 fikk han tilbudet om å inngå et samarbeid med regnskapsplattformen 24SevenOffice, mot å selge aksjemajoriteten til selskapet. Valget sto mellom å fortsette videre på egenhånd, eller bli en mindre del av noe større i håp om å nå en verdsettelse av selskapet på 100 millioner.

Etter at Busy inngikk samarbeid med 24SevenOffice og solgte aksjemajoriteten for 4 millioner har selskapets årlige repeterende inntekter (ARR) økt med fem-gangeren, fra 300.000 til 1,5 millioner i fjor. I år sikter han mot fem millioner.

– Det har tatt noen år, men nå begynner virkelig arbeidet å kaste av seg. Det aller meste kom de fire siste månedene før jul, og nå vokser vi med omtrent 20 prosent i måneden, sier Klafstad.

Han sier veksten delvis skyldes en snøballeffekt ved at flere bruker programvaren, og delvis fordi selskapet har fått drahjelp av morselskapets salgsapparat.

Busy har også i stor grad fortsatt å drive for seg selv, og dermed også muligheten til å til å selge programvaren til kunder med konkurrerende regnskapssystemer.

– Det alle vil ha er kombinasjonen timeføring, planlegging og en timebank i ett. Da får du både ut fakturerbar tid og lønnsgrunnlag. Det er ikke til å legge skjul på at det er mange timeregistreringssystemer der ute, men vi scorer bra på brukervennlighet og sparer kundene tid, sier han.