Meglerhus hever kursmålet etter torsdagens nyheter

Nordic Semiconductor imponerte mange tallknusere med sine kvartalstall i forrige uke. Nå hever ABG Sundal Collier kursmålet på aksjen.

KURSMÅLET HEVES: ABG Sundal Collier hever kursmålet på Nordic Semiconductor etter torsdagens kvartalstall. I midten av bildet ser du adm. direktør Svenn-Tore Larsen. Foto: Iván Kverme
Teknologi

 

Torsdag presenterte Nordic Semiconductor imponerende kvartalstall, noe som sendte aksjen opp 10 prosent på Oslo Børs. I fjerde kvartal 2020 omsatte teknologiselskapet for 127,1 millioner dollar, opp fra 81,1 millioner dollar i samme periode i fjor. Resultat før skatt endte på 16,7 millioner dollar, opp fra 5,3 millioner dollar for et år siden.

Nyheten resulterte i kurshopp og sørget for at flere meglerhus hevet kursmålet på aksjen.

Nå har turen kommet til ABG Sundal Collier som jekker opp kursmålet på Nordic Semiconductor-aksjen fra 175 til 200 kroner aksjen samtidig som kjøpsanbefalingen gjentas.

Ifølge TDN Direkt beskriver meglerhuset omsetningen på 2,7 millioner dollar innen segmentet «Cellular» som beskjedent, men fremhever at selskapet fortsetter den positive trenden, opp fra 1,6 millioner dollar kvartalet før.

I starten av 2021 ser ABG Sundal Collier en god risk/reward for aksjen, drevet blant annet av sterk ordrebok, oppside risiko til estimatene om de sikrer tilleggskapasitet ut over signaliserte 25 prosent økning av produksjonskapasitet samt ramp-up av Cellular-omsetningen i andre halvdel av 2021, ifølge TDN Direkt.

Nordic Semiconductor

(Mill. USD)4. kv./204. kv./19
Driftsinntekter127,183,1
Driftsresultat18,65,4
Resultat før skatt16,75,3
Resultat etter skatt19,34,4