Next Biometrics-aksjen flyr opp over 60 prosent

Next Biometrics-aksjen stiger bratt etter at selskapet har mottatt sin første innkjøpsordre for et nytt pc-sensorprodukt – en løsning som forventes å bli en obligatorisk standard for dataprodusenter over hele verden. 

AKSJEN FLYR: Next Biometrics-aksjen tar av på Oslo Børs etter at selskapet har mottatt sin første innkjøpsordre for en løsning som forventes å bli obligatorisk for dataprodusenter over hele verden. Foto: Next Biometrics Group
Teknologi

Next Biometrics  annonserte rundt lunsjtid mandag at selskapet har mottatt sin første innkjøpsordre for et nytt fingeravtrykksensorprodukt utviklet sammen med bransjeledere. Produktet vil gi økte inntekter pr. sensor, bruttomarginer og potensielt høyere volumer, ifølge børsmeldingen fra selskapet.

– Det gleder meg å se at Next sammen med partnere igjen er i forkant av utviklingen i den biometriske industrien. Denne utviklingen har endret arten av PC-virksomheten vår, sier Peter Heuman, adm. direktør i Next Biometrics.

Next Biometrics tilbyr avansert fingeravtrykksensorteknologi for smartkort, myndighets-ID, tilgangskontroll og bærbare datamaskiner som PCer, tablets og mobiltelefoner. Selskapets patenterte teknologi muliggjør salg av høykvalitetssensorer til massemarkedskompatibel prising.

Forventes å bli obligatorisk

Next-sensoren er i samsvar med Microsofts SecureBIO-krav, og er utviklet sammen med den globale teknologilederen Broadcom. En av Nexts' viktigste PC-OEM-kunder (original equipment manufacturer) har vært med og finansiert utviklingen og allerede valgt løsningen for flere bærbare plattformer, samt sendt ut sin første bestilling.

Ifølge børsmeldingen fra Next forventes det at fingeravtrykksløsninger blir obligatorisk for dataprodusenter over hele verden når Microsoft lanserer sin moderne PC-protokoll i andre halvdel av 2021.

Next Biometrics samarbeider med flere PC-OEM-produsenter for å ta i bruk den nye fingersensorløsningen.

– Det er også gledelig å se den store interessen denne høyverdiløsningen skaper blant våre kunder, og at vi har oppnådd enda en «design-in» fra en global OEM med forbedret inntektspotensial, sier konsernsjefen i Next.

Next Biometrics har hovedkontor i Oslo, med datterselskaper i Seattle, Taipei og Shanghai.