<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Meglerhus høyner kursmål med 25 prosent

DNB Markets gir både estimater og kursmål et kraftig løft etter Ateas resultater. Danske ser attraktiv risiko, men nøyer seg med en mer moderat oppjustering.

Publisert 10. feb. 2021 kl. 10.47
Oppdatert 10. feb. 2021 klokken 10.53
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 269 ord
OPPJUSTERTE ESTIMATER: Både DNB Markets og Danske Bank har justert opp estimatene for Atea og konsernsjef Steinar Sønsteby. Foto: Eivind Yggeseth

 

Danske Bank og DNB Markets har begge justert opp kursmålet for Atea etter at selskapet tirsdag kom med tall for fjerde kvartal og 2020.

Danske har løftet sitt kursmål fra 148 til 162 kroner og samtidig gjentatt en kjøpsanbefaling, mens DNB har justert opp fra 136 til 172 kroner, ifølge TDN Direkt.

Onsdag formiddag handles Atea-aksjen rundt 144 kroner.

Oppjusterer estimater

«Etter en solid fjerdekvartalsrapport har vi løftet våre estimater kraftig inn i 2021 ettersom vi fortsatt venter et oppsving etter et relativt utfordrende 2020 kombinert med tilbakevending til overskudd i Danmark», skriver DNB Markets i sin oppdatering, ifølge nyhetsbyrået.

Danske Bank viser også til høyere prognoser. Meglerhuset har økt sine omsetningsestimater noe, med henvisning til Ateas sterke ordrebok, men holdt marginestimatene uendret.

Ifølge TDN mener Danske at Ateas markedsverdi i dag reflekterer noe moderate scenarioer, og at Ateas risk/reward-forhold er attraktivt.

«En solid ordrebok, innhenting i hardware-markedet og et kostnadsbesparelsesprogram som nærmer seg run-rate-nivåer setter grunnlaget for et år med god vekst og marginforbedringer», skriver Danske Bank i sin oppdatering, ifølge nyhetsbyrået.

Atea venter også vekst

Regnskapet for fjerde kvartal viste inntektsvekst på 14 prosent og en forbedring på 70 millioner kroner på bunnlinjen.

«Atea har tatt et stort steg i løpet av 2020 og levert gode finansielle resultater i løpet av pandemien. Vi har en god posisjon og sterk infrastruktur, så vi ser fortsatt vekst og profittforbedring i 2021», het det fra konsernsjef Steinar Sønsteby i forbindelse med tallfremleggelsen tirsdag.

Samme dag valgte SpareBank 1 Markets å høyne sitt kursmål fra 150 til 170 kroner og å gjenta en kjøpsanbefaling.