<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fintech-gigant: – Ingen interesse av kryptovaluta

Sjefen for betalingsselskapet Adyen mener kryptovalutaer er altfor ustabile til å bli brukt som vanlige betalingsmetoder. 

Publisert 11. feb. 2021
Oppdatert 27. juli 2021
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 265 ord
HAR IKKE OVERBEVIST: Bitcoin blir ikke tatt i bruk hos Adyen med det første.  Foto: Dreamstime

Det nederlandske fintechgiganten Adyen sier at de ikke er overbevist om at bitcoin kan brukes i vanlig betalingsform. 

Ifølge adm. direktør Pieter van der Does gjør volatilitet i bitcoin og andre kryptovalutaer dem mindre attraktive å handle med, og sier til CNBC at selskapet han har vært med på å grunnlegge ikke har noen interesse av å benytte seg av kryptovaluta som betalingsmetode. 

IKKE OVERBEVIST: Adyen-sjef Pieter van der Does. Foto: Bloomberg

– Trenger en stabil valuta

– Bitcoin er mer en investering enn en betalingsmetode, sier van der Does til kanalen og legger til at han lurer på om den enorme bevegelsen i bitcoin hjelper valutaen som betalingsmetode. 

Bitcoin er mer en investering enn en betalingsmetode
Pieter van der Does, Adyen

Uttalelsene til Adyen-sjefen kommer etter at Tesla tidligere denne uken annonserte at de hadde investert 1,5 milliarder dollar i bitcoin og sa de ville begynne å godta betalinger i kryptovalutaen. Dette gjorde at flere begynte å spekulere om andre selskaper ville følge etter.

I Adyen er det derimot ingen som ber om at selskapet skal åpne opp for betalingsmuligheter for kryptovalutaer, ifølge van der Does.

– Det hjelper faktisk ikke kryptovalutaen hvis de er mer som investeringsmidler enn en valuta. Det gjør den mindre interessant for en kjøpmann. For å ha potensial som betalingsmiddel, trenger du en stabil valuta, sier Adyen-grunnleggeren til CNBC.

Fintech-selskapet ble grunnlagt i 2006, og debuterte på Amsterdam-børsen i 2018. Siden har selskapet sett aksjekursen mer enn doble seg det seneste året takket være et løft i e-handel under pandemien. 

Betalingsselskapet godtok en gang bitcoin som betalingsalternativ, men plattformen støtter ikke lenger kryptovalutaen.