<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Åttedoblet inntektene og melder om Kina-kontrakt

IDEX Biometrics vil utstede 83 millioner nye aksjer. Basert på dagens sluttkurs vil selskapet hente 240 millioner i frisk kapital.

    Publisert 15. feb. 2021 kl. 16.39
    Oppdatert 15. feb. 2021 klokken 17.29
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 216 ord
    EMITTERER: Vince Graziani, konsernsjef i IDEX Biometrics, vil hente frisk kapital. Foto: IDEX

    IDEX Biometrics vil utstede 83,2 millioner nye aksjer.

    Mandag endte aksjen i 2,88 kroner, hvilket vil si at selskapet ønsker å hente rundt 240 millioner kroner i frisk kapital.

    «Nettoprovenyet fra emisjonen vil brukes til å dekke investeringer knyttet til utvidelse og generelle selskapsmessige anliggender», skriver selskapet i meldingen.

    IDEX mener også at denne emisjonen alene er ventet å dekke selskapet i vekstfasen. 

    Kina-prosess

    IDEX melder også om at selskapet har blitt inkludert i en tidlig prosess av Kinas digitale valuta Renminbi (RMB), lansert av Postal Savings Bank of China.

    IDEX' teknologi er inkludert i en hardware-lommebok som kan brukes for å betale både med og uten internett. Det er ventet at eldre spesielt vil ha nytte av en slik fysisk lommebok for betaling med digital valuta. 

    «Hardware-lommeboken vil også kunne brukes som et digitalt helsekort. Dette viser mulighetene til å bruke biometriske kort på flere bruksområder», skriver IDEX i meldingen.

    Resultatvarsel

    Videre opplyser selskapet at foreløpige tall viser at omsetningen i fjerde kvartal 2020 var 598.000 dollar, mens helårsomsetningen var 1,1 millioner dollar. Det er en åttedobling av omsetningen fra 2019.

    «Selskapet har nå beveget seg til den kommersielle fasen, med økende produktomsetning de seneste kvartalene. IDEX mener det har et sterkt fundament for fremtidig gjennomføring og vekst. Fremover venter selskapet å se økende forsendelser til et bredt spekter av kunder», heter det i meldingen.