Spetalen, Blystad, Skorstad og flere andre kjendisinvestorer kjøper opp bitcoin-selskap

Spetalen, Blystad, Skorstad og flere andre kjendisinvestorer kjøper opp bitcoin-selskap gjennom ny millionemisjon i Element. 

Publisert 18. feb. 2021 kl. 09.40
Oppdatert 18. feb. 2021 klokken 12.04
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 416 ord
KJØPER: Kjendisinvestorene går inn som hjørnestensinvestorer i Elements nye emisjon. Fra venstre: Øystein Stray Spetalen, Kristian Lundkvist og Ketil Skorstad. Foto: Iván Kverme

ELE

Element har inngått en avtale med Distributed Ledger Technologies (DLT) om kjøp av alle selskapets aksjer. Øystein Stray Spetalen, Ketil Skorstad, Kristian Lundkvist og flere har gått inn med millioner i oppkjøpet som hjørnestensinvestorer.

DLT er et tech-selskap som jobber med blockchain og mining av bitcoin. Selskapet rapporterte lønnsomhet i fjor og er verdsatt til 19 millioner dollar – 161 millioner kroner. 

Basert på en bitcoinkurs på 30.000 dollar er investeringen ventet å gi en yield på kontantstrøm på 8 millioner dollar i perioden 2021-2024,i følge Elements presentasjon. Nå står bitcoinkursen i 51.659 dollar.

Selskapet har bygget mer enn ti «gruver» for bitcoinmining og Element og DLT mener grunnlaget er der for ytterligere ekspansjon.

Se hele DLTs presentasjon her.

Kjendisemisjon

Element har hentet 35 millioner kroner i et betinget tilbud på syv millioner aksjer til kurs 5,04 kroner pr. aksje, ifølge en børsmelding onsdag kveld. 

I henhold til aksjekjøpsavtalen vil DLT bli oppgjort ved utstedelse av 27 millioner nye vederlagsaksjer til en samlet verdi på 135 millioner kroner, i tillegg til tre millioner warrants med innløsningskurs til 12 kroner pr. warrant.

Blant hjørnestensinvestorene har Øystein Stray Spetalen, Ketil Skorstad, Kristian Lundkvist, Arne Blystad, Herman Flinder og Haakon Sæter tegnet seg for én million aksjer hver.  

Geir Johansen slutter som adm. direktør i Element. Thomas Christensen, nåværende styrelder, går inn som adm. direktør. James Haft blir hentet inn som ny styreleder.

«Vi snakker moment, bjellesauer, internasjonal ekspertise, lave renter, Haft på tilt, crypto fortsatt nærmest i støpeskjeen, bitcoin til himmels og hurtigproduserende pengepresser. Alt dette på OSE! Hvem bryr seg da om utvanning og swap-avtaler? Let the show (finally) begin!», skriver en bruker på Finansavisens forum.

En av mange utvinningsmaskiner av bitcoin hos Distributed Ledger Technologies fabrikk i Texas. I boksene er seriekoblede skjermkort som utvinner kryptovaluta. Foto: Element


Bitcoin-mining

Ved fullføring av oppkjøpet vil eiendelene i DLT bestå av aksjer- og gjeldsinteresser i en eksisterende og lønnsom Bitcoin-mining-virksomhet i USA, aksje- og gjeldsinteresser, samt kryptovaluta-tokens, i en portefølje av virksomheter og eiendeler som utnytter ledger-teknologier.

Selskapet har til hensikt å investere i og drive ytterligere Bitcoin-mining-operasjoner og vil fortsette å utvikle sin portefølje av investeringer i plattformer, protokoller, handelsplasser og wallets.

Gjennom oppkjøpet vil selskapet engasjere et nytt lederteam av erfarne personer innen investment banking og gründererfaring relatert til blant annet digitalisering av informasjon.

Etter børsåpning har det også kommet melding om at innsider Viggo Leisner gjennom det 50 prosent eide selskapet Duo Jag har kjøpt 50.000 aksjer i selskapet til snittkurs 7,36 kroner.