Ser 50 prosents oppside i anbudsselskap

ABG-analytiker har stor tro på at Mercell Holding vil bli markedsledende i Europa, og ser en stor oppside i aksjen. 

ELSKER OPPKJØP: Mercell Holding har vært aktiv med sin oppkjøpsstrategi og satser på å bli markedsledende i Europa. Her adm. direktør Terje Wibe under børsnoteringen i juli. Foto: Siv Dolmen
Teknologi

Onsdag legger anbudsselskapet Mercell Holding (MRCEL-ME) frem tall for fjerde kvartal. Siden noteringen på Euronext Growth i fjor sommer har markedsverdien skutt opp med rundt 60 prosent.

Selskapet har satset på en knallhard oppkjøpsstrategi, og så langt ser det ut til at det har gitt solide resultater. 

I dag har selskapet en markedsandel på mellom 80 til 90 prosent i Skandinavia – ifølge Pareto Securities. Og med over ni oppkjøp i løpet av de siste to årene ser det ut som at selskapet er på god vei til å nå sitt mål – nemlig å bli størst i det europeiske anbudsmarkedet.

Stor oppside i aksjen

ABG-analytiker Øystein Lodgaard er ikke i tvil om selskapets fremtidige vekst. Analytikeren ser hele 50 prosents oppside i aksjen, med et kursmål på 17 kroner pr. aksje. 

WINNER TAKES IT ALL: ABG-analytiker Øystein Elton Lodgaard har sterk tro på at Mercell vil kunne bli markedsledende i Europa. Foto: ABGSC

Lodgaard trekker særlig frem at oppkjøpet av Visma Commerce kommer til å slå sterkt ut på de kommende tallene.

– I løpet av året vil man få inn Visma Commerce-oppkjøpet i tallene. Vi tror da at flere ser at Mercell er langt større, har sterkere EBITDA-margin og leverer en god kontantstrøm. Samtidig som man vil se at de har en sterk, organisk vekst i årlige abonnementsinntekter (ARR), sier Lodgaard. 

– Dette tror vi vil gjøre at flere investorer virkelig får øynene opp for hvor bra selskapet er, legger han til.

Selskapet passerte nylig 600 millioner kroner i ARR, som følge av oppkjøpet av nederlandske Negometrix.

Umodent marked

Det europeiske markedet for offentlige anbud er i sterk vekst. Men det er også svært fragmentert, med mange små og mellomstore aktører. 

– Det er et veldig umodent marked. Og det er mye å hente på å digitalisere offentlige anbud. Det er også en utvikling som politikerne i EU har en interesse av. 

– Spillerne i Europa har ofte kun tatt betalt av innkjøperne på plattformen. De har ikke skjønt det Mercell har skjønt – at man kan ta betalt av både innkjøperne og leverandørene på plattformen. Dermed finnes det et stort potensial for  inntektssynergier når Mercell kjøper mindre europeiske selskaper.

Lodgaard forventer en omsetning på 103 millioner kroner for fjerde kvartal, som tilsvarer en vekst på 74 prosent og en organisk vekst på 14 prosent. 

Mercell er også et av Pareto Securities' toppvalg på Oslo Børs for 2021. Og meglerhuset ser en oppside i aksjen på rundt 20 prosent – med et kursmål på 14 kroner pr. aksje. Det gir et konsensuskursmål på 15,5 kroner pr. aksje.