Norsk AI-tech inn i Midtøsten: – Responsen har vært enestående

Elop-datter Simplifai har inngått samarbeid i Midtøsten. 

MIDTØSTEN: Øivind Horpestad, konsernsjef i Elop, inngår samarbeid for datterselskapet Simplifai i Midtøsten. Foto: Andreas Klemsdal
Teknologi

 

Simplifai, Elops avdeling for kunstig intelligens, har signert en avtale om strategisk samarbeid og utvikling i Midtøsten med VAD Technologies – en av Midtøstens største IT- og teknologileverandører.

Hovedkontoret ligger i Dubai og selskapet har et salgsnettverk gjennom mer enn 1.000 partnere i hele Midøsten, deriblant Saudi Arabia, de Forente Arabiske Emirater, Kuwait, Bahrain, Qatar og Oman.

Bård Myrstad, daglig leder i Simplifai, påpeker at samarbeidet hovedsakelig inngås for å øke salg i Midtøsten-regionen, men at selskapet også ser muligheter for en permanent filial i området.

– Det gjør at vi får en tilstedeværelse uten store kostnader og med tilnærmet null risiko, sier Myrstad i børsmeldingen. 

God match

Selskapet skriver i børsmeldingen at det har brukt de siste åtte månedene på å teste markedet i området for å gjøre det klart for Simplifais teknologi.

– Responsen har vært enestående, og de trenger vi for å inngå dette samarbeidet, sier Mario M. Veljovic, daglig leder i VAD Technologies.

Elops konsernsjef Øivind Horpestad understreker at dersom dette fungerer sømløst, vil det bli grunnlaget for å komme seg inn i nye markeder og regioner.

Simplifai jobber med automatisering gjennom kunstig intelligens i diverse industrier som bistår til å gjøre driften mer effektiv.