Kahoot gjør nytt oppkjøp

Kahoot har kjøpt det finske selskapet Whiteboard.fi for 6 millioner dollar. 

FINSK OPPKJØP: Adm. direktør Eilert Hanoa i Kahoot!.  Foto: Iván Kverme
Teknologi

 

Det fremgår av en børsmelding tirsdag ettermiddag. 

Oppkjøpet av Whiteboard.fi er gjort gjennom  kjøpe alle aksjene i selskapet bak, Digital Teaching Tools Finland, for for 6 millioner dollar. I tillegg kommer eb resultatbasert betaling på opp til ytterligere 6 millioner, avhengig av Whiteboard-resultatene i 2021-2022. 

Oppgjøret vil komme i form av kontanter og aksjer i Kahoot. 

Styret i Kahoot har som følge av kjøpsavtalen  besluttet å øke aksjekapitalen i Kahoot! med 18,5 millioner, gjennom å utstede  184.889 vederlagsaksjer til aksjonærene i Digital Teaching Tools Finland  med en tegningskurs på NOK 110,39 per aksje i

Selskapet skriver i meldingen at det vil komme mer informasjon om dette i forbindelse med neste kvartalspresentasjon.