Tesla-aksjen faller markant for andre dag

Det samme gjør bitcoin-kursen. Analytiker mener Tesla er i fare for risikabel tilknytning til den digitale valutaen.

TUNGT: Tesla-aksjen faller markant for andre dag på rad på New York-børsen.  Foto: Bloomberg
Teknologi

Det vakte oppsikt da Tesla kjøpte bitcoin til en verdi av 1,5 milliarder dollar og annonserte at de ville gjøre det mulig å kjøpe biler ved hjelp av den digitale valutaen. Etter en enorm papirgevinst i bitcoin den første måneden etter kjøpet, har det nå snudd for elbilgiganten. 

Til tross for at Tesla primært er kjent for nettopp elbiler, mener analytiker at bitcoin-grepet kan ha hatt negative konsekvenser for selskapet. 

«Musk er nå knyttet til bitcoin-historien i markedets øyne, og selv om Tesla oppnådde en milliard i papirgevinst i løpet av den første måneden som eier av det digitale gullet, kommer det med ytterligere risiko, som vi har sett denne uken», sier Daniel Ives, analytiker i Wedbush, til CNBC. 

Oppmerksomheten selskapet har fått for dette, gjør at de risikerer at deres kjernevirksomhet og visjon kan bli overskygget på kort sikt. Det mener Ives. 

Tesla-aksjen stengte ned over 8 prosent mandag, og tirsdag fortsetter fallet. Aksjen er i skrivende stund ned 4,2 prosent. Samtidig bitcoin-kursen faller 12,0 prosent tirsdag, og er for øyeblikket verdt 47.631,4 dollar pr. «mynt».