Børsrakett halverte tapene

Det er ikke tallene som er det viktigste fra Thin Film Electronics fjerde kvartal. 

HALVERT: Thin Film Electronics halverte tapene i fjerde kvartal. Foto: Dreamstime
Teknologi

 

Thin Film Electronics tapte 18,7 millioner dollar i fjerde kvartal 2020. Det er imidlertid en halvering fra tapene i 2019 som endte på 44,6 millioner dollar.

Batteriselskapet tok imidlertid nedskrivninger på nesten 26 millioner dollar i fjerde kvartal i fjor, hvilket påvirket bunnlinjen i stor grad. I år tok selskapet derimot oppskrivninger på 333.000 dollar. 

Thin Film hadde ingen inntekter i fjerde kvartal 2020, mens 2019 bød på 440.000 dollar inn.

Aksjen har klatret 143 prosent siste tre måneder, men har falt noe siden toppen 15. februar.

Ny tech

I fjerde kvartal lanserte imidlertid tech-selskapet et nytt ultratynt batteri med konkurransedyktige egenskaper. Selskapet skriver i rapporten at det vil begynne produksjon i 2021 og ser inntekter mot slutten av året. 

Selskapet venter at deres mikrobatterier vil yte dobbelt energitetthet, opp mot tre ganger så mange ladesykluser gjennom sin levetid samt bedre sikkerhet enn dagens knappe- og myntbatterier. 

Selskapet går fra å lage teknologiprøver til potensielle kunder til å utvikle spesifikke produkter basert på sin teknologi for solid-state-litiumbatterier (SSLB), og det ferdigstilte utformingen av det første produktet mot slutten av januar i år.

Kontantbalanse

Ved utgangen av 2020 hadde Thin Film en kontantbalanse på rundt 5,8 millioner dollar, inkludert rundt 1,6 millioner dollar med restriksjoner og enkelte andre poster. Kontantene vil holde gjennom første kvartal 2021.

Selskapet vil kunne finansiere 170 millioner kroner frem til august 2021 gjennom selskapets utestående warrants, opplyses det.

Batteriselskapet har foreløpig mottatt skriftlige utøvelsesforespørsler for omtrent 46 millioner kroner. Dette vil være tilstrekkelig for å støtte operasjoner ut i andre kvartal 2021. 

Utøves resterende av beløpet på 170 millioner kroner kan selskapet være i stand til å finansiere planlagt virksomhet langt inn i 2021. Hvis tidspunktet og mengden tegninger er utilstrekkelig har selskapet til hensikt å forfølge andre kilder til finansiering, opplyses det i rapporten.

Les hele rapporten her.

Thin Film Electronics

(Mill. USD)4. kv./204. kv./19
Driftsinntekter00,44
Driftsresultat-3,4-43,8
Resultat før skatt-18,7-44,6
Resultat etter skatt-18,7-44,6

Thin Film Electronics

  • Selskap som jobber med kommersialisering, forskning, utvikling og produksjon av teknologi og produkter relatert til faststoff-litiumbatterier. 
  • Har hovedkontor i Oslo, og adm. direktør er Kevin Barber.