KjøpLogg inn

Tar ny, grønn baby på børs

Vow Green Metals noteres trolig før sommeren.

Publisert 25. feb. 2021 kl. 07.50
Oppdatert 25. feb. 2021 klokken 08.56
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 261 ord
NY BABY PÅ BØRS: For Vow og toppsjef Henrik Badin. Foto: Iván Kverme

 

Vow nøt godt av høy aktivitet i cruiseprosjekter i andre halvår, noe som løftet inntektene til 212 millioner kroner, opp fra 199 millioner kroner i samme periode året før. 

Driftsresultat før av- og nedskrivninger (EBITDA) kom inn på 22 millioner kroner før engangseffekter, tilsvarende en margin på 10 prosent.

Tar grønt metall på børs

Samtidig med tallene for andre halvår, slipper selskapet nyheten om at Vow Green Metals, en ny, separat virksomhet, vil bli spunnet av til eksisterende aksjonærer og børsnotert. Dette vil trolig skje før sommeren 2021.

Vow Green Metals skal bygge, eie og drive anlegg som levere høyverdi biokarbon og CO2-nøytral gass for metallindustrien. Vow annonserte i januar en strategisk intensjonsavtale med ArcelorMittal. 

– Etterspørselen etter biokarbon ventes å øke betydelig de neste årene, delvis drevet av økte CO2-avgifter og selskapers nullutslippsstrategier, sier toppsjef Henrik Badin i en kommentar.

Kopierer forretningsmodell

Vow hadde ved utgangen av 2020 en ordrebok på 952 millioner kroner, og denne er siden utvidet med bekreftede ordre på 60 millioner kroner. Det meste av ordreboken er så langt knyttet til cruiseindustrien, men den landbaserte virksomheten ventes altså å sette et stadig sterkere fotavtrykk fremover.

– Vi kopierer nå vår vellykkede og godt utprøvde forretningsmodell i cruise på landbaserte prosjekter. Men ettersalg i cruise fortsetter å være negativt påvirket av coronasituasjonen, ettersom skip stadig ligger til kai, legger Badin til.

Rapporten her.

Presentasjonen her.

Vow

(Mill. kr)2H/202H/19
Driftsinntekter212,0199,4
Driftsresultat (EBIT)2,6(2,8)
Resultat før skatt(6,7)(29,3)
Resultat etter skatt(0,4)(29,9)

Vow

  • Vow, tidligere Scanship Holding, utvikler og leverer løsninger for avfallshåndtering og avløpsrensing til markeder over hele verden. 
  • Selskapet tilbyr løsninger som rensing av avløpsvann, prosessering av mat og industriavfall. 
  • Har hovedkontor i Oslo, og adm. direktør er Henrik Badin.