Kjøper Tidal for 2,5 milliarder

Twitter-gründerens fintech-selskap tar en vesentlig majoritetspost i den norske musikk-appen Tidal for cirka 300 millioner dollar.

TAR BETYDELIG MAJORITETSANDEL: Twitter-gründer Jack Dorsey og hans fintech-selskap Square. Foto: Bloomberg
Teknologi

Det amerikanske fintech-selskapet Square har inngått en endelig avtale om å kjøpe en majoritetsandel i den norske musikkstrømmetjenesten Tidal.

BLIR MED VIDERE: Shawn «Jay-Z» Carter. Foto: Dreamstime

Selskapet, som ledes av Twitter-gründer Jack Dorsey, venter å betale 297 millioner dollar i kontanter og aksjer for det som omtales som en betydelig majoritetsandel.

Alle artister som i dag er blant aksjonærene i Tidal, er de eneste som blir med videre på eiersiden, fremgår det.

Det inkluderer Shawn «Jay-Z» Carter, som selv kjøpte Tidal sammen med andre artister tilbake i 2015 for 56 millioner dollar, og som nå er styremedlem i selskapet. Han er dessuten foreslått som nytt styremedlem i Square.

Jay-Z frem og tilbake

Square forventer ikke at Tidals finanser vil ha noen vesentlig innvirkning på selskapets egne resultater i år. Nylig meldte Tidal om samlede tap i 2019 på 36 millioner kroner, mens inntektene passerte milliarden.

Sluttføring av kjøpet ventes å finne sted i andre kvartal.

Jay-Z solgte i 2017 33 prosent i Tidal til Sprint, da for en ukjent sum. Tidligere denne uken kjøpte han tilbake denne posten, ifølge New York Times.

Square-topp Jesse Dorogusker sier til avisen at Dorsey og Jay-Z innledet samtaler om Tidal for noen måneder siden. Dorogusker vil nå lede Tidal inntil videre.