Ørn kjøper Facilit

Ørn Software kjøper programvareselskapet Facilit og skaffer seg nye kunder i offentlig sektor. Abonnementsinntektene øker med 15 millioner kroner.

AKTIV: Sten-Roger Karlsen, konsernsjef i Ørn Software, gjør sitt femte oppkjøp på ett år. Foto: Ørn Software
Teknologi

Høy oppkjøpsaktivitet har sendt Ørn Software (tidl. View) opp som et av de største programvareselskapene i Norge med 121 millioner kroner i 2020-omsetning og en årlig repeterbar abonnementsinntelt (ARR) på 107 millioner kroner.

Nå har det Viking Venture-kontrollerte selskapet kjøpt Facilit.

«Facilit har lyktes imponerende godt, passer utmerket inn i Ørn porteføljen og styrker vår norske posisjon innen Facility Management,» sier konsernsjef i Ørn Software, Sten-Roger Karlsen.

Øker på eiendom

Ørn har bygget seg opp på programvare som brukes til forvaltning, drift og vedlikehold (FDV) av bygg og industrielle eiendeler. 

Resultatet er økt effektivitet, lavere kostnader, økt oppetid på produksjonen og forlenget levetid på utstyr. Selskapet har i tillegg en storsatsning på løsninger som gir virksomheter kontroll på energiforbruket og deres miljøfotavtrykk.

Gjennom kjøpet av Facilit, får Ørn Software en markedsandel på området Facility Management (FM) i Norge på 39 prosent. Forretningsområdet er sterkt voksende globalt, og fremtiden vil kreve enda bedre løsninger for å sikre bærekraftig forvaltning, drift, vedlikehold og utvikling av eiendommer.

Facilit hadde ved utgangen av 2020 en ARR på 15 millioner kroner fordelt på 174 kunder.

«Facility Management er selve ryggmargen i eiendomsforvaltningen. Skal man drive effektivt i dag, må man ha et tilpasset FM-system som tillater samarbeid på tvers av fagområder, roller og systemer,» kommenterer Karlsen.

Karlsen sier det er gode muligheter for verdiskapning ved å fortsette med en offensiv oppkjøpsstrategi, og Facilit er det femte selskapet Ørn kjøper det seneste året.

Ørn Software

  • Ørn Software (tidl. View) utvikler og selger programvareløsninger for forvaltning, drift og vedlikehold til et bredt spekter av næringer, inkludert eiendom, havbruk og industri.
  • Selskapets løsninger gjør at kundene har full oversikt over sine eiendeler og eiendommer, samt vet hva som kreves av oppfølging og vedlikehold for at de skal kunne opprettholde sin funksjon og kvalitet over tid.
  • Har i dag over 1.000 kunder, inkludert selskaper som Skistar, Bane NOR, Entra, Statsbygg og over 50 selskaper innen havbruksnæringen.
  • Gjorde fire oppkjøp i 2020: Pixelwerk, Avector, MainManager og Entro IT.
  • Selskapet eies av Viking Venture (56.6 %), Breiangen (Widar Salbuvik, 11.3 %) og ansatte.