<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

–De kommende månedene og årene blir spennende

Publisert 8. mars 2021 kl. 07.30
Oppdatert 8. mars 2021 klokken 07.52
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 238 ord

ELOP

Elop hadde i andre halvår ingen inntekter, sammenlignet med en omsetning på 0,02 millioner kroner i andre halvår 2019.

I desember lanserte Elop verdens første rullende ultralydscanner for kommersiell bruk, Elop Insight. Selskapet trekker i meldingen frem at antall forespørsler siden lanseringen har vokst med 48 prosent, til tross for at coronapandemien i en viss grad begrenser muligheten til å demonstrere teknologien. Elop skal likevel være i forhandlinger med mange potensielle kunder.

Like før jul kunne Elop også bekrefte oppkjøpet av det norske kunstig intelligens-selskapet Simplifai. Elop skriver at Simplifais virksomhet i fjor ble betydelig påvirket av covid-19, men at selskapets inntekter ved utgangen av året likevel var 50 prosent høyere enn på samme tid i 2019.

Styreleder i Elop, Øivind Horpestad, er svært optimistisk til selskapets fremtidsutsikter.

– De viktigste faktorene i vekstplanen vår er vår unike patenterte ultralydsteknologi og Simplifais AI-løsninger og kompetanse. Så langt har vi bare sett starten  på de virkelige effektene  vi vil generere ved å kombinere teknologien og løsningene fra våre to enheter. Vi forventer at de kommende månedene og årene blir spennende, sier Horpestad i en kommentar.

ELOP

 
(Mill. kr)2.h./202.h./19
Driftsinntekter0,000,02
Driftsresultat-17,59-9,86
Resultat før skatt-17,66-10,11
Resultat etter skatt-17,66-10,11

ELOP

 
  • Selskapet esigner og utvikler ultralydteknologi som hjelper til med å samle inn, vurdere og overvåke kritiske data fra betongkonstruksjoner. 
  • Hovedproduktet, The Cobri, bruker en ultralydsensor som overfører og mottar akustiske signaler, kartlegger og skaper et levende bilde og 3D-modell av undergrunnskonstruksjonen. 
  • Produktet brukes til å oppdage sprekker, tomrom, luftlommer, delaminasjoner og armeringsjern og tekniske rør i betongkonstruksjoner.