<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Meglerhus ser margindobling på to år – og vel så det

DNB-analytikerne ser over 20 prosent oppside fra dagens nivåer.

    Publisert 22. mars 2021 kl. 09.22
    Oppdatert 22. mars 2021 klokken 09.33
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 212 ord
    DNB MARKETS HAR TROEN: På Vow og toppsjef Henrik Badin, her på Investordagene 2020. Foto: Iván Kverme

     

    DNB Markets avholder sin SMB-konferanse i morgen, der Vow er blant selskapene som skal presentere seg. 

    Selskapet som siden 1990 har utviklet og levert løsninger for avfallshåndtering, vann- og avløpsrensing, sitter nå med en etablert kundebase innen cruise, oppdrett og diversifiserte landbaserte virksomheter. 

    «Støttet blant annet av at salg i ettermarkedet kommer tilbake, venter vi at driftsmarginen (EBIT) bunnet ut på 5,6 prosent i 2020, og vil stige opp mot 13 prosent i 2022», skriver DNB Markets i sin aksjerapport mandag morgen.

    Positive til utskillelse

    Meglerhuset ser positivt på selskapets planer om å skille ut en egen virksomhet for bygging, eierskap og drift av anlegg for levering av biokarbon og biogass. 

    «Høyere fleksibilitet når det gjelder kunder og tredjepartsfinansiering vil etter vårt syn kunne øke omsetningspotensialet fremover. I tillegg vil eierskap i et utskilt og separat notert selskap indirekte også kunne bidra til å synliggjøre verdier på gjenværende eierandeler i de leverte anleggene», heter det videre fra meglerhuset.

    Etter en svak utvikling siden midten av februar snudde Vow-kursen opp igjen i forrige uke og endte fredag på 52,50 kroner. Mandag morgen faller aksjen tilbake til 51,20 kroner.

    Kjøpsanbefalingen med kursmål 62 kroner betyr at DNB Markets ser en oppside på rundt 21 prosent fra dagens nivåer.