<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Krisen har nådd Apple: – Det kan bli enda verre

Halvlederkrisen skal ha ført til forsinkelser i produksjonen av MacBook og iPad. Bransjeaktør ser ingen ende på problemene.

    Publisert 8. apr. 2021 kl. 10.55
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 211 ord
    RAMMES: Apple, i første omgang selskapets bærbare datamaskiner og nettbrett. Her fra en Apple-butikk i Seoul, Sør-Korea. Foto: Bloomberg

    Den globale mangelen på halvledere fører til utsettelser i produksjonen også hos Apple, til tross for selskapets enorme makt innen anskaffelser, melder Nikkei.

    I første omgang er det MacBook-laptopene og iPadene som rammes. Produksjonsplanene for iPhone skal så langt ikke være rammet.

    Nikkeis kilder sier brikkemangelen har ført til forsinkelser i en viktig del av MacBook-produksjonen – det skal dreie seg om fasen der komponenter plasseres på kretskort før selve sluttmonteringen. iPad-forsinkelsene skal angivelig skyldes mangel på skjermer og skjermkomponenter.

    Fra før er det kjent at bilbransjen er hardt rammet av brikkemangelen. I USA trygler nå produsenter om hjelp , mens flere kjente merker har besluttet eller vurderer produksjonskutt og å stenge dørene.

    – Det kan bli enda verre

    Avisens kilder sier forsinkelsene har ført til at Apple har utsatt komponentbestillinger for de to produktene fra første til andre halvår i år.

    Det vises også til bransjekilder og -eksperter som peker på at forsyningskrisen tydelig blir mer alvorlig, nå som brikkemangelen også har nådd Apple.

    – Vi ser virkelig ingen ende på denne mangelen, og det kan bli enda verre, ettersom mindre teknologiaktører kan gå tom for kritiske komponenter til å bygge sine produkter og bli nødt til å skalere ned produksjonen, sier Wallace Gou, adm. direktør i brikkeprodusenten Silicon Motion, ifølge Nikkei.