Sonos inn i Audi Q4 e-tron

Audis nye elbil blir første modell ut med Sonos lydanlegg.

NYTT: Q4 e-tron blir den første i rekken av flere Audi-modeller som kan leveres med Sonos-lydanlegg. Foto: Audi
Teknologi

Audis nye Q4 e-tron blir den første modellen av flere som kan leveres med lydanlegg fra Sonos.

Samarbeidet med Audi er det amerikanske lydselskapets første i bilindustrien, og skal ut over Q4 e-tron utvides til å inkludere A1, Q2 og Q3-modellene på sikt.

I første omgang er det Q4-modellen som vil få det selskapet beskriver som «premium kvalitetslyd» og inkluderes som standard med Audis Vorsprung-utstyrspakke.

Standardutstyr blir det imidlertid ikke, og til innstegsmodellene vil lydanlegget kunne kjøpes ekstra for 4.700 kroner.

580 watt

Lydanlegget skal ifølge Audi være satt opp med fire diskanthøyttalere og en sentrert høyttaler. Disse er drevet av en dedikert forsterker bygget inn i Audis digitale MIB 3-arkitektur.

En separat åtte-kanals booster-forsterker håndterer de fire basselementene og subwooferen plassert i bagasjerommet. Inkludert begge forsterkere skal anlegget levere totalt 580 watt.

Hvorvidt samarbeidet med Audi vil inkludere noen nye funksjoner, er foreløpig ikke kjent – annet enn at de som velger utstyrspakken trolig vil finne Sonos’ logo på innsiden av bilen.

Ut med B&O og Bose?

Det stilles også spørsmål ved hva dette betyr for Audi eksisterende samarbeid. Bilselskapet har i flere år tilbudt lydsystemer fra Bang & Olufsen og Bose som ekstrautstyr ut over selskapets eget lydanlegg. Hvorvidt Sonos-samarbeidet betyr slutten for én eller begge, eller at Sonos blir et tredje alternativ, er ikke kjent.