<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Første steg er tatt for å skape en nordisk teknologigigant

Sikri Holding har sikret seg selskapet Ambita, som leverer løsninger for å digitalisere eiendomsmarkedet.

    Publisert 19. apr. 2021 kl. 07.39
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 199 ord
    NYTT SELSKAP: Sikri Holding har sikret seg nok et nytt selskap i Ambita.  Foto: Audun Braastad

    SIKRI

    Sikri Holding har tatt det første skrittet mot å skape en nordisk teknologigigant gjennom selskapets største oppkjøp så langt, Ambita. Kjøpet føyer seg inn i rekken av oppkjøpene av PixEdir, Augment, Whatif og Sureway det siste året, ifølge en børsmelding fra selskapet. 

    Kjøpesummen er satt til 962,8 millioner kroner, der 50 millioner kroner av kjøpesummen avregnes med 360 dagers selgerkreditt. Den resterende delen av kjøpesummen er fullfinansiert og finansiert av eksisterende kontanter, ny gjeld under nåværende bankfasiliteter og 350 millioner kroner i ny egenkapital. 

    Egenkapitalen er garantert av følgende eksisterende aksjonærer i selskapet; Karbon Invest, Carucel N59 og M25 Industrier SOM. Transaksjonen forventes å avsluttes tidlig i mai 2021. 

    Ambitas konsoliderte omsetning for 2020 var på cirka 500 millioner kroner, med en EBITDA-margin på 12 prosent. Sikris ledelse har så langt identifisert 20-40 millioner kroner i årlige synergier mellom selskapene, og at det vil være ytterligere synergipotensial de kommende årene. 

    Styrelederen i Sikri, Jens Rugseth, legger ikke skjul på de høye ambisjonene når Ambita nå kommer inn under Sikri-paraplyen:

    – Vår ambisjon er å bygge det ledende økosystemet for offentlig administrasjon, proptech, data og analyse i Norden. For å møte de økonomiske og demografiske utfordringene fremover er samarbeid mellom privat og offentlig sektor og innbyggere nøkkelen, uttaler Rugseth.