Magnus Carlsen-selskap inngår avtale

Magnus Carlsen-selskapet Chessable inngår avtale med det internasjonale sjakkforbundet FIDE. Søsterselskapet chess24 kjøper kringkastingsrettigheter.

FIDE-AVTALE: Læringsplattformen Chessable, som inngår i Play Magnus Gruop, eid av Magnus Carlsen, har signert et globalt partnerskap med det internasjonale sjakkforbundet FIDE. Foto: NTB
Teknologi

 

Læringsplattformen Chessable har signert et globalt partnerskap med det internasjonale sjakkforbundet FIDE, går det frem av en melding. 

Avtalen, som er 6-årig, gjør Magnus Carlsen-selskapet til en av sponsorene for verdensmesterskapet i sjakk, OL, the World Rapid og Blitz. 

Samtidig går det frem at søsterselskapet chess24 kjøper kringkastingsrettigheter for de største FIDE-turneringene fra 2021 til 2026.

– Stort potensiale

– Vi ser et stort potensiale i å bidra til å realisere verdensmesterskap i sjakk for millioner av sjakkfans, kommenterer administrerende direktør i Chessable, David Kramaley.

Partnerskapet trer i kraft umiddelbart, noe som betyr at Chessable er en av sponsorene til Kandidatturneringen som gjenopptas mandag i Jekaterinburg.

Avtalen dekker forskjellige områder, inkludert ungdomsprogrammer, profesjonell sjakk og kringkastingsrettigheter for topparrangementer, i tillegg til utdanning og sosiale aktiviteter.

1,2 millioner

Chessable vil også samarbeide med FIDE om et nytt utviklingsprogram, FIDE Chessable Youth Development Fund, og bidra med 150.000 dollar årlig, tilsvarende 1,2 millioner kroner. 

– Vi er ekstremt stolte over å kunne skape nye muligheter for sjakkinteressert ungdom gjennom dette nye talentutviklingsprogrammet i samarbeid med Chessable. Vi håper det vil bidra til å fremme mange nye mestere og tiltrekke mange nye unge mennesker til spillet, sier FIDE-president Arkady Dvorkovich.

I godt selskap

Carlsens appselskap kjøpte e-læringstjenesten Chessable i september 2019.

Play Magnus Group består av Play Magnus App Suite, Chessable, chess24 og CoChess. I 2020 lanserte også gruppen en profesjonell online sjakk-turnering, Magnus Carlsen Chess Tour.

Play Magnus utvidet sin portefølje av sjakkinnhold i mars i år med oppkjøpet av Gloucester Publishers. Gloucester Publishers eier Everyman Chess, en av verdens største utgivere av sjakkinnhold.

Play Magnus gikk på børs i oktober i fjor.