Pareto Securities starter dekning av teknologiselskap: Kjøp aksjen

Analytikerne i Pareto Securities anbefaler kjøp av Meltwater.

KJØP: Analytikerne i Pareto Securities tar opp dekning av Meltwater, med konsernsjef, John Box, i spissen. Foto: Simon Luethi
Teknologi

 

Pareto Securities starter ifølge en analyse dekning av teknologiselskapet Meltwater med en kjøpsanbefaling og kursmål på 71 kroner pr. aksje, skriver TDN Direkt.

Analytikerne peker på at aksjen nå handler til 4,1 ganger omsetning på 2022-estimater, som er en rabatt på 40-70 prosent mot sammenlignbare selskaper.

«Mens vi mener rabatten reflekterer den nåværende vekstsituasjonen, har selskapet en lang historie med solid vekst og målsetter 20 prosent pr år på lang sikt. Vi mener dette er rimelig og det er reflektert i våre estimater, og mener aksjekursen bør by på et attraktivt inngangsnivå», skriver meglerhuset.

Pareto Securities var blant tilretteleggerne da Meltwater ble notert på Euronext Growth Oslo i desember 2020.

Overrasket DNB Markets

Melwater opplyse 7. april om en tilvekst på 72 premium-kunder i mars, noe som tilsvarer en vekst i årlig gjentagende inntekter (ARR) på 3,1 millioner dollar siden februar og 18 prosent på årsbasis.

Veksten var ifølge TDN Direkt noe høyere enn forventet av DNB Markets, som i en oppdatering viste til at veksten på årsbasis var 12 prosent i fjerde kvartal 2020.

Kjøpte influencer-selskap

For en uke siden kjøpte Meltwater det israelske SaaS-selskapet Klear, en markedsleder innen markedsføring for influencere.

I 2020 hadde Klear inntekter på 7,6 millioner dollar, rundt 64 millioner kroner, og eksklusive earn-out er prisen Meltwater betaler satt til 1,4 ganger inntjening i 2020 avregnet kontant ved avslutning.