Steg til ny toppnotering

Nordic Semiconductor doblet inntektene og lover fortsatt sterk vekst. – Man skulle nesten tro det var et SaaS-selskap, sier en analytiker.

NYTT STERKT KVARTAL: Nordic Semiconductor-aksjen åpnet med en oppgang på 8 prosent og ny all-time high etter at konsernsjef Svenn-Tore Larsen (i midten) la frem tall for første kvartal tirsdag morgen. Foto: Iván Kverme
Teknologi

 

Nordic Semiconductor steg til ny toppnotering tirsdag etter at selskapet leverte tall som overgikk analytikernes forventninger og egen guiding. 

På det meste var Nordic-aksjene opp 8 prosent tirsdag formiddag til 186,10 kroner, men utover dagen falt aksjekursen noe tilbake og oppgangen skrumpet inn til 1,7 prosent. Det vil si en aksjekurs på 175,20 kroner og en markedsverdi på 33,8 milliarder kroner. 

Ordrereserven eser ut

På kvartalspresentasjonen la Nordic Semiconductor frem tall som viste en vekst på 104 prosent i første kvartal, det betyr driftsinntekter på totalt 143,2 millioner dollar. Det var rundt 6 millioner dollar høyere enn konsensus blant analytikerne og høyere enn intervallet på 130–140 dollar som selskapet varslet i begynnelsen av februar.

Konsernsjef Svenn-Tore Larsen og resten av ledelsen i Nordic Semiconductor forventer inntekter på mellom 140 og 150 millioner dollar i andre kvartal 2021. Kvartalsrapporten viser samtidig at Nordics ordrereserve var opp hele 550,6 prosent år mot år til 802,6 millioner dollar ved utgangen av mars. Ved utgangen av 2020 var ordrereserven 492 millioner dollar.

Både analytiker Christoffer Wang Bjørnsen i DNB Markets og Petter Kongslie i SpareBank 1 Markets lot seg imponere over tallene.

– Om jeg sa at den forrige rapporten de kom med var det villeste jeg hadde sett, så må jeg trekke det tilbake. Dagens rapport var virkelig sterk, sier Bjørnsen.

– Her har folk fryktet det verste og malt fanden på veggen for andre kvartal med tanke på mangel på wafere fra Taiwan, men nå er det nok ikke noen tvil om at Nordic har stilnet kritikerne, sier Bjørnsen.

IMPONERT: Christoffer Wang Bjørnsen, aksjeanalytiker i DNB Markets, mener Nordic Semiconductor leverte en sterk kvartalsrapport. Foto: Stig B.Fiksdal

Komponentmangel

Over tid har det vært knyttet usikkerhet rundt manglende tilgang på wafere i semiconductor-industrien. Nordic Semiconductor har sagt at problemene topper seg i andre kvartal, men ifølge kvartalsrapporten er selskapet blitt tildelt komponenter som gjør det mulig å øke produksjonen med minimum 25 prosent fra 2020 til 2021.

Gitt at konsensus for 2. halvår ligger uendret betyr det at konsensus for hele 2021 skal opp 10–15 prosent, som driveren for videre kursoppgang i Nordic Semiconductor
Petter Kongslie, Sparebank 1 Markets

«Etterspørselen holder seg sterk i alle våre sluttbrukersegmenter når connectivity bygges inn i nye applikasjoner og inn i et bredt spekter av industrier og sektorer. Vi mottar ordre med høye volumer fra et økende antall store kunder samtidig som vi beholder posisjonen som markedsleder,» sier Nordic-sjef Svenn-Tore Larsen i en kommentar.

– Tross produksjonsøkningen på minst 25 prosent guider Nordic Semiconductor en omsetning på 140–150 millioner dollar i andre kvartal, det vil si en vekst på 64 prosent år over år. Det er også betydelig over konsensusestimatene på 108 millioner dollar, sier Kongslie, og fortsetter:

– Gitt at konsensus for andre halvår ligger uendret betyr det at konsensus for hele 2021 skal opp 10–15 prosent, som driveren for videre kursoppgang i Nordic Semiconductor.

«Techsaas»

Resultatoppstillingen viser at Nordic Semiconductor fikk et driftsresultat på 15,7 millioner dollar mot et underskudd på 2,1 millioner dollar i samme periode i 2020.

Man skulle nesten tro dette var et SaaS-selskap. Som Pareto ville sagt, dette er helt techsaas
Christoffer Wang Bjørnsen, DNB Markets

– Vi regnet oss frem til at selskapet hadde 25 prosent EBITDA-margin på den delen av virksomheten som generer inntektene, det vil først og fremst si bluetooth. Det skjer samtidig som den vokser 104 prosent år over år, sier Bjørnsen. 

– Man skulle nesten tro dette var et SaaS-selskap. Som Pareto ville sagt, dette er helt «techsaas», sier Bjørnsen.

Nordic Semiconductor

(Mill. USD)1. kv./211. kv./20
Driftsinntekter143,270,2
Driftsresultat15,7-2,1
Resultat før skatt15,51,9
Resultat etter skatt13,5-1,3

Nordic Semiconductor

  • Norsk elektronikkprodusent med hovedkontor i Trondheim. 
  • Konsernsjef er Svenn-Tore Larsen. 
  • Produserer integrerte kretser til bruk i trådløs teknologi og Tingenes internett. 
  • Etablert i 1983 av de fire NTNU-studentene Trond Sæther, Frank Berntsen, Jan Meyer og Oddvar Aaserud. 
  • Største aksjonærer er Folketrygdefondet og Accelerator LTD..