Sig. Hansen kjøper seg opp før børs

TV-stjernen Sig. Hansen var blant dem som kjøpte mest da Resqunit gjorde emisjon før børsnotering. Midt i mai går selskapet på børs med elektroniske krabbeteiner.

ØKER TIL 10 PROSENT: Sig. Hansen fra Discovery-serien «Deadliest Catch» er hjørnesteinsinvestor når Resqunit går på Euronext Growth. Foto: Resqunit
Teknologi

– Vi stoppet emisjonen én uke før tegningsfristen. Da var det tegnet for 24,3 millioner kroner, sier gründer og daglig leder Helge Trettø Olsen i Resqunit.

Han rykket ut med en emisjon på 16,9 millioner kroner. Nå er antallet aksjonærer i selskapet mer enn doblet til 356, og selskapet er i innspurten til en notering på Euronext Growth.

– Vi er i slutten av en due diligence-prosess. Deretter utarbeider vi opptaksdokument som må godkjennes av Oslo Børs.

– Noteringen skjer i midten av mai. Sig. Hansen kommer til Norge 12. mai. Det hadde vært kult å ha ham med på noteringen, men det avhenger av om han må i karantene. Han er uansett vaksinert, men vi må se på reglene, sier Olsen.

KRABBETEINER: Helge Trettø Olsen (t.h.), Stig Bakke (bak) og Elin Bakke Ree (sittende) har fått på plass emisjonen, og er klar for Euronext Growth. Foto: Resqunit

Sig. Hansen fikk aksjerabatt

Sig. Hansen er krabbefiskeren og TV-stjernen bak Discovery-serien «Deadliest Catch». Hansen er sønn av norske foreldre fra Karmøy, og snakker flytende norsk.

Han har kjøpt nye 3 prosent av selskapet i forbindelse med emisjonen, og eier nå 10 prosent av selskapet i det selskapet går på børs.

– Han fikk en god deal, noe lavere enn emisjonskursen, men ikke mye. Han kjøpte delvis aksjer eid av selskapet, sier Trettø Olsen.

– Betalte han halv pris?

– Nei, det var ingen betydelig rabatt, og vi får andre verdier i bytte.

Emisjonen ble gjort til kurs 9,50, hvilket priset selskapet til 84 millioner kroner før penger slik at Resqunit går på børs med en prising på 101 millioner.

FLYTER OPP: Etter et gitt antall dager på havbunnen utløses det gule lokket som flyter til overflaten slik at tapte krabbeteiner kan gjenfinnes. Nå er teknologien også aktuell i seismikkbransjen. Foto: Resqunit

– En gamechanger

Resqunit har utviklet et elektronisk lokk til krabbeteiner som utløses etter en gitt tid i vannet og flyter til overflaten slik at tapte teiner lettere kan finnes igjen.

«Dette kan bli en gamechanger. Hvis du kan finne igjen teinene er dette home run. Sky is the limit», sa Sig. Hansen til Finansavisen i mars.

– Vi skal bruke emisjonspengene på kjøp av Global Ocean Data. Det går fremover med elektronisk utløser og sensor, men det som er nytt er at vi har møtt et stort seismikkselskap. De vil bruke vår teknologi i sin virksomhet til å finne sensorer på havbunnen som lytter på seismiske signaler. I dag hentes disse av roboter, men med Resqunit slipper man å bruke ubemannede undervannsfartøyer til dette, sier Trettø Olsen.

Utover Sig. Hansen gikk et stort internasjonalt investeringsfond inn i Resqunit i forbindelse med emisjonen. Hvilket dette er ønsker han ikke å gå ut med foreløpig.