DNB Markets: – Aksjen kan mangedoble seg

– Denne aksjen bør man gi i konfirmasjonsgave til barna, sier analytiker Christoffer Wang Bjørnsen. Han tror kursfesten fortsetter.

OPTIMIST: – Det er ingen tvil om at denne aksjen skal mer enn doble seg en gang til, sier analytiker Christoffer Wang Bjørnsen i DNB Markets. Foto: Stig B.Fiksdal
Teknologi

 

Tirsdag steg Nordic Semiconductor til ny toppnotering etter at selskapet leverte tall som overgikk analytikernes forventninger og egen guiding. Samme dag lanserte Apple en AirTag, og enkelte spekulerer i om det skjer i samarbeid med Nordic Semiconductor. Onsdag falt likevel aksjen 3,9 prosent til 170,20 kroner.

– Jeg er ganske sjokkert over aksjens utvikling, men det skaper en kjøpsmulighet, sa Christoffer Wang Bjørnsen, analytiker i DNB Markets, til Finansavisen onsdag.

Torsdag morgen har Wang Bjørnsen sendt ut en analyse hvor han hever kursmålet fra Nordic Semiconductor fra 202 til 250 kroner. Basert på en aksjekurs på 171 kroner betyr det at DNB Markets forventer en kursoppgang på 46 prosent. Da er det også verdt å merke seg at aksjen har klatret 225 prosent i løpet av det siste året.

Konfirmasjonsgave

– Denne aksjen bør man gi i konfirmasjonsgave til barna. Basert på den etterspørselen vi ser kan aksjen gå 2-3 gangeren de neste 12-18 månedene om alt går «stang inn», sier Christoffer Wang Bjørnsen til Finansavisen torsdag.

Når det gjelder spekulasjonene om Apples samarbeid med Nordic Semiconductor er analytikeren sikker i sin sak.

– Alle målemerker vi har plukket opp tilsier at Nordic er i AirTags, sier Wang Bjørnsen.

Kvartalsrapporten viste at selskapets ordrereserve økte med 550 prosent år mot år til 803 millioner dollar ved utgangen av mars. Ved utgangen av 2020 var ordrereserven på 492 millioner dollar.

«Vi mottar ordre med høye volumer fra et økende antall store kunder samtidig som vi beholder posisjonen som markedsleder», uttalte Nordic-sjef Svenn-Tore Larsen i forbindelse med kvartalstallene.

– For oss er det relativt enkelt. Hvis man ser på den underliggende etterspørselen etter selskapets produkter i form av ordrereserver på 803 millioner dollar og en ordreinngang på 454 millioner dollar, så kan selskapet fort nå en omsetning på mer enn 1,2 milliarder dollar i løpet av relativt nær fremtid, sier Wang Bjørnsen til Finansavisen.

Mangel på komponenter

Analytikeren medgir at det er usikkerhet forbundet med mangelen på komponenter, men han ser flere indikasjoner på det er i ferd med å bedre seg. Ifølge Wang Bjørnsen tilsier den underliggende etterspørselen Nordic Semiconductor opplever at aksjen handles på en EV/sales på rundt 3x, mens sammenlignbare selskaper, som vokser betydelig saktere, handles med en multippel på rundt 7-9x.

– Det er litt usikkert akkurat hvilket kvartal det løsner i, men det er ingen tvil om at denne aksjen skal mer enn doble seg en gang til, sier Wang Bjørnsen.