<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Rekordresultat

Elektroimportøren leverer sitt beste første kvartal noen gang.

    Publisert 5. mai 2021 kl. 07.08
    Oppdatert 5. mai 2021 klokken 09.55
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 330 ord
    LA FREM TALL: Konsernsjef Andreas Niss i Elektroimportøren. Foto: Foto: Elektroimportøren

     

    Elektroimportøren leverer sterk vekst og rekordresultat i første kvartal. Topplinjeveksten ble 34,7 prosent, etter at inntektene løftet seg til 345,7 millioner kroner. All veksten var organisk.

    Like-for-like-veksten kom inn på 28,1 prosent, drevet av 51,8 prosent vekst i nettsalg og 25,2 prosent vekst i fysiske butikker.

    Driftsresultatet før av- og nedskrivninger (EBITDA) gikk fra 15,7 millioner kroner i fjorårets første kvartal til 32,3 millioner kroner i år. Justert EBITDA-margin gikk fra 6,1 til 9,4 prosent.

    «Vi har klart å øke salget i alle kundegrupper, salgskanaler og produktkategorier, og vi har økt vår markedsandel på B2B-området», heter det i rapporten. 

    «Noen av våre butikker har vært stengt for B2C gjennom kvartalet, men med innføringen av gode leveringsalternativer har gjort oss i stand til å opprettholde salget til kundegruppen», skriver selskapet videre.

    Tommel opp fra DNB Markets

    Elektroimportøren leverer med dette bedre enn hva DNB Markets hadde ventet seg.

    «Etter at selskapet i februar rapporterte bedre tall enn ventet for fjerde kvartal, ser det etter en første gjennomgang ut til at den positive utviklingen også har fortsatt gjennom første kvartal», skriver meglerhuset i onsdagens aksjerapport.

    DNB Markets lå på forhånd inne med 325 millioner kroner i inntekter, 28 millioner i EBITDA og et resultat før skatt på 15 millioner kroner.

    Og markedet belønner Elektroimportøren med kursoppgang onsdag. Aksjen står etter nesten en times handel på Euronext Growth i 90,50 kroner, opp 3,6 prosent. Verdsettelsen er dermed opp over 80 prosent siden noteringen i midten av desember i fjor. 

    Før eventuelle justeringer på grunnlag av onsdagens rapport har DNBs analytikere operert med en kjøpsanbefaling og kursmål 86 kroner.

    Rapporten her.

    Elektroimportøren

     
    (Mill. kr) 1. kv./21 1. kv./20
    Driftsinntekter 345,7 256,7
    Driftsresultat 23,0 7,9
    Resultat før skatt 20,6 4,1
    Resultat etter skatt 15,5 2,7

    Elektroimportøren

     
    • Selskapet opererer i detaljhandel med elektrisk utstyr, belysningsløsninger, varme- og ventilasjonsløsninger, elektriske husholdningsapparater, elektroverktøy, håndverktøy, maskinvare, downlight-kabel og andre produkter.