<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Stjerneforvalter elsker disse aksjene: – De er som et forsvarsverk

Ark Invest-grunnlegger Cathie Wood holder fortet tross formidabel nedgang.

    Publisert 11. mai 2021 kl. 15.52
    Oppdatert 11. mai 2021 klokken 15.54
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 243 ord
    HAR TROEN: Ark Invest og grunnlegger og adm. direktør Cathie Wood har troen på tech-aksjer til tross for fallet de siste månedene. Foto: Bloomberg

    Cathie Wood, grunnlegger av Ark Invest, sa fredag at korreksjonen i tech-sektoren de siste månedene ikke er noen grunn til å ringe i alarmbjellene. 

    Hun har ståltro på at investeringene vil betale seg over tid.

    – Jeg elsker denne posisjonen. Det verste som kunne skjedd oss er at markedet fokuserte nært på våre aksjer – vårt innovasjonsrom, sier Wood til CNBC.

    Investorene har helt tydelig rotert ut av vekstaksjer, og flere av Woods hovedsatsninger er nå ned mer enn 30 prosent siden toppen i februar.

    – Fra vårt synspunkt med et femårsperspektiv har ingenting endret seg, annet enn prisen, sier Wood.

    Hun ventet seg en avkastning på 15 prosent årlig i investeringene hun gjorde, men etter kursfallet de siste månedene ser hun at samme tall har vokst til mellom 25 og 30 prosent.

    Ingen kontanter

    Wood holder seg til sine langsiktige veddemål, men har solgt spesielt én aksje – Apple. Fondet hennes får ikke holde kontanter, og Wood har dermed satt pengene i det hun kaller «kontantlignende innovasjonsaksje», som inkluderer Apple.

    – FAANG møter helt tydelig kriteriet. De er som et forsvarsverk. Etter en periode med volatilitet som vi har sett nå, vil vi selge dem og bevege oss inn i aksjer som nå blir straffet som følge av risk-off-salg, sier Wood.

    Ark-fondene har blitt populær etter Wood åttedoblet verdiene fra 10 milliarder dollar til 80 milliarder dollar på bare ti måneder, ifølge Wood selv.

    – Det er enormt. Vi er vant til eksponentiell vekst – det er det vi gjør, sier forvalteren.