<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

SmartCraft gjør sitt sjette oppkjøp

Selskapet som til nå har spesialisert seg på håndverkere kjøper nok et finsk programvareselskap, og sikter seg inn mot entreprenørene.

    Publisert 23. mai 2021 kl. 14.20
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 319 ord
    STØVSUGER: Gustav Line, konsernsjef i SmartCraft, fortsetter å hamstre nordiske programvareselskaper rettet mot håndverksbransjen. Foto: SmartCraft

    SmartCraft fortsetter å raide det nordiske markedet for programvareselskaper rettet mot bygg, elektro, VVS og nå entreprenører.

    Selskapet, som inntil nylig gikk under Cordel Norden og har PE-aktøren Valedo Partners i ryggen, har gjort seks oppkjøp og tredoblet omsetningen fra 75 til 219 millioner kroner de seneste tre årene.

    Homerun blir en del av selskapets raskt voksende portefølje, som er i bruk hos 8.900 kunder og 100.000 håndverkere i tre land.

    – Det er en fin løsning som godt komplementerer den programvaren vi allerede har, sier konsernsjef Gustav Line i SmartCraft.

    Erstatter penn og papir

    Homerun utvikler programvare for rehabiliteringsprosjekter og nybygg der entreprenøren kan tilby beboerne en digitalisert tilvalgsløsning som erstatning for penn og papir.

    – Brukerne kan være med og bestemme spesifikasjonene de ønsker. All informasjonen kommer rett inn i systemene og støtter kommunikasjonen mellom eiere og brukere, sier Line.

    Sammen med Rørweb, El-Vis, Congrid og Bygglet, blir Homerun en del av SmartCrafts rendyrkde programvareplattform for entreprenører og håndverkere. 93 prosent av konsernets inntekter er repeterende programvareinntekter (ARR), som i fjor ga en EBITDA-margin på 38 prosent – opp 53 prosent fra 2019.

    Taus om prisen

    SmartCraft har ambisjoner om å bli en dominerende programvareleverandør i nevnte bransjer, og har i løpet av de seneste årene kjøpt selskaper for flere hundre millioner kroner.

    Line ønsker ikke gå ut med prisen, men sier selskapet typisk opererer med multipler på 2 til 5 ganger ARR, med oppgjør i kontanter. Homerun hadde rundt 10 millioner i omsetning i fjor.

    Fra tidligere samarbeidet Homerun med Congrid i det finske markedet, hvor det også har en eksisterende integrasjon fra før. Planen nå er å utvide løsningen til flere av SmartCrafts kunder.

    – Det er en god løsning vi mener vi kan selge til en del av våre eksisterende kunder og øke tjenestetilbudet. I tillegg øker vi trykket vårt i Finland med to selskaper, i tillegg til de to vi har i Sverige og selskapet vi har i Norge, sier Line.