<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Knallvekst

Ørn Software legger bak seg et travelt første kvartal. Gjentakende, årlige inntekter er opp 70 prosent på årsbasis.

    Publisert 28. mai 2021 kl. 07.06
    Oppdatert 28. mai 2021 klokken 10.19
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 313 ord
    LA FREM TALL: Sten-Roger Karlsen, konsernsjef i Ørn Software Holding. Foto: Ørn Software

    ORN

    SE DIREKTE: Webcast fra kvartalspresentasjonen kl.9.00

    Ørn Software landet på 31,2 millioner kroner i driftsinntekter i første kvartal 2021, og klarte dermed en topplinjevekst på 56 prosent fra samme periode i fjor. Driftsresultatet før av- og nedskrivninger (EBITDA), justert for engangseffekter, steg 127 prosent fra første kvartal i fjor til 7,5 millioner kroner.

    Engangseffekter omfatter blant annet 15,7 millioner kroner i kostnader tilknyttet IPO-en og noteringen på Euronext Growth. Ujustert EBITDA kom inn på minus 8,2 millioner kroner.

    Rapporten viser at selskapet nå har gjentakende, årlige inntekter (ARR) på 124,1 millioner kroner, tilsvarende 69 prosent vekst på årsbasis (sammenlignet med første kvartal 2020).

    – Beviser at vi er på riktig spor

    – Den sterke veksten i ARR og justert EBITDA-margin tjener som bevispunkter for at vi er på riktig spor mot våre 2021-prioriteringer og 2025-ambisjoner. Vi har trappet opp vår salgskapasitet for ytterligere å fremme vår produktportefølje og å utnytte synergier. Dette ventes å gi ytterligere organisk vekst i andre halvår 2021, sier toppsjef Sten-Roger Karlsen i en kommentar.

    Ørn Software, som blant annet tilbyr digitale verktøy for digitalisering av leieprosesser, estimerer det nordiske markedet for programvare innenfor sine segmenter til 12 milliarder kroner, hvorav kun 2,6 milliarder kroner betjenes i dag.

    Rapporten her.

    Ørn Software Holding

     
    (Mill. kr) 1. kv./21 1. kv./20
    Driftsinntekter 31,2 20,0
    Driftsresultat (17,4) (0,9)
    Resultat før skatt (11,4) (1,4)
    Resultat etter skatt (8,7) (1,0)

    Ørn Software

    • Ørn Software utvikler og selger programvareløsninger for forvaltning, drift og vedlikehold til et bredt spekter av næringer, inkludert eiendom, havbruk og industri.
    • Selskapets løsninger gjør at kundene har full oversikt over sine eiendeler og eiendommer, samt vet hva som kreves av oppfølging og vedlikehold for at de skal kunne opprettholde sin funksjon og kvalitet over tid.
    • Har i dag kunder som Skistar, Bane NOR, Entra, Statsbygg og over 50 selskaper innen havbruksnæringen.