Ladeleverandør fra to til fire land på tre måneder

Zaptec utvider til Tyskland. – Jeg er begeistret over å få muligheten til å etablere et nytt datterselskap, sier Annika Kunze, ny adm. direktør i ladeleverandørens siste europeiske satsing.

UTVIDER: Zaptec åpner kontor i Tyskland, noe som gjør at selskapet går fra tilstedeværelse i to til fire land, på tre måneder. Foto: Zaptec
Teknologi

 

Zaptec åpner kontor i Tyskland, noe som gjør at selskapet går fra tilstedeværelse i to til fire land, på tre måneder, ifølge en melding tirsdag. 

6. april ble det klart at selskapet Zaptec gikk inn i Storbritannia.

– Jeg er begeistret over å få muligheten til å etablere et nytt datterselskap i Tyskland, sier Annika Kunze. Hun er ny administrerende direktør i ladeleverandørens siste europeiske satsing.

Kunze har jobbet flere år som selvstendig konsulent og prosjektleder hvor hun utviklet nye forretningsmuligheter med internasjonale markedslanseringer, og så på overgang og endring i energi og mobilitet. Nå slutter hun seg til Zaptec for å etablere kontor i Tyskland, som skal ligge i München.

Mer enn tredoblet

Salgstallene for elbiler har økt raskt i Tyskland siden i fjor, og antallet private ladere stiger nå kraftig. Kunze mener at dette er en flott mulighet til å komme inn på markedet. 

Markedsandelen for elbiler i Tyskland er mer enn tredoblet på bare to år, og markedet antas å vokse til ti millioner innen 2030. 

Fra pluss til minus

Zaptec hadde en organisk omsetningsvekst på 63 prosent i årets første kvartal sammenlignet med samme kvartal i fjor.

Selskapet har satt seg en ambisjon om 70 prosent salgsvekst og en bruttomargin på nært 40 prosent i år. I første kvartal i år hadde selskapet derimot en bruttomargin på kun 33 prosent.

– Vi er ikke fornøyd med marginene i kvartalet, uttalte konsernsjef Anders Thingbø i Zaptec.