Inngår IoT-partnerskap med Nordic Semiconductor

Norbit og Nordic Semiconductor skal se på hva slags felles muligheter Internet of Things gir dem. 

INNGÅR PARTNERSKAP: Norbit og konsernsjef Per Jørgen Weisethaunet. Foto: Iván Kverme
Teknologi

       

Norbit inngår i en partnerprogramavtale med Nordic Semiconductor om å utforske felles muligheter som følger av Internet of Things (IoT). Det kom frem i en pressemelding fra selskapet tirsdag. 

– Å formalisere en partnerprogramavtale med Nordic Semiconductor er som en murstein når man bygger et nytt undersegment basert på utvalgte IoT og 5G-nisjeapplikasjoner. Nordic Semiconductor går foran i trådløse løsninger med lavt strømforbruk både på Bluetooth low Energy og IoT med lav energi, sier er Per Jørgen Weisethaunet, adm. direktør i Norbit. 

Ifølge forsknings- og forretningsinformasjonsfirmaet Gartner er 25 milliarder enheter for tiden koblet opp til nettverket. 

Sensorer og enheter koblet til internett brukes i en rekke applikasjoner og er med på å endre hvordan man tenker og arbeider i enkelte bransjer, inkludert helsevesen, produksjon, verktøy, transport og logistikk.

– Med denne avtalen har vi en sterk partner for å henvise eksisterende og potensielle kunder som leter etter hjelp til å realisere IoT-produkter og løsninger, sier Magnus Pedersen, salgsdirektør i EMEA for Nordic Semiconductor.