<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nærmer seg kjempemarked

– Vi er ett steg nærmere utplassering av vår sensorplattform i laptop-markedet, sier toppsjef Laila Danielsen.

    Publisert 10. juni 2021 kl. 08.35
    Oppdatert 10. juni 2021 klokken 14.15
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 236 ord
    INNGÅR LAPTOP-AVTALE: Elliptic Labs og toppsjef Laila Danielsen.  Foto: Eivind Yggeseth

     

    Elliptic Labs har innledet et «proof-of-concept»-prosjekt med en ledende taiwansk laptop ODM (Original Design Manufacturer), går det frem av en børsmelding.

    – Over 90 prosent av verdens laptoper produseres av Taiwan-baserte ODM-er. Å jobbe med og å få markedsvalidering fra verdens største ODM-er bringer oss ett steg nærmere utplassering av vår AI Virtual Smart Sensor Platform for laptop-markedet, sier konsernsjef Laila Danielsen i en kommentar.

    Plattformen omfatter for eksempel en «presence sensor» som automatisk slukker og åpner en laptop-skjerm basert på brukerens tilstedeværelse, uten hjelp fra maskinvaresensorer.  Evnen til å la laptopen gå i dvale når brukeren forlater den, vil automatisk senke strømforbruket, går det frem av meldingen.

    Kjempemarked

    – Når industriledere som Microsoft og Intel gjør «presence detection» til en nøkkelkomponent på funksjonslisten på neste generasjons PC-er og laptoper, er det klinkende klart at Elliptic Labs er perfekt posisjonert for å levere sin AI Virtual Presence Sensor til en stor del av markedet, fortsetter Danielsen.

    Grand View Research estimerte det globale laptop-markedet til 134,3 milliarder dollar i 2019, og ventet at det skulle vokse til 137,6 milliarder dollar i 2020. Markedet ventes å stige 4 prosent årlig (CAGR) til 181,5 milliarder dollar i 2027.

    Elliptic Labs

     
    • Selskapet utvikler en programvarebasert AI Virtual Smart Sensor plattform. 
    • AI's virtuelle sikkerhetssensor er en tilstedeværelsesdeteksjonsløsning som brukes til å forbedre sikkerheten til data lagret på bærbare datamaskiner. 
    • AI Virtual Security Sensor bruker en bærbar PCs eksisterende høyttaler og mikrofon for å generere og behandle ultralydbølger for å oppdage tilstedeværelse.