<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ålesund-selskap nærmer seg Oslo Børs

SmartCraft presenterer IPO-kurs og øyner børsdebut i neste uke.

Publisert 14. juni 2021
Oppdatert 14. juni 2021
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 133 ord
NÆRMER SEG BØRS: Toppsjef Gustav Line og SmartCraft. Foto: SmartCraft

SmartCraft, som leverer oppdragskritisk programvare til byggebransjen i Norden, annonserte for en uke siden  sin intensjon om å utstede nye aksjer i forkant av en notering på hovedlisten på Oslo Børs, og presenterer mandag betingelsene for utstedelsen.

500 millioner kroner skal hentes inn gjennom utstedelse av 28,1 millioner aksjer til kurs 17,80 kroner, noe som priser selskapet til 2.470 millioner kroner før penger.

Hovedaksjonær Valedo Partners og enkelte andre nåværende aksjonærer vil selge opptil 33,7 millioner aksjer. Valedo Partners er et svensk investeringsselskap som kom inn i SmartCraft i 2017 og i dag har en eierandel på 67,5 prosent. Nest største eier i det Ålesund-baserte selskapet er Bernt Ulstein, som sitter på 10,7 prosent gjennom selskapet B. Ulstein AS.

Gitt vellykket gjennomføring av børsintroduksjon (IPO) og søknad, ventes første handelsdag på eller rundt den 24. juni under tickeren SMCRT.