<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Teknologiselskap skal samarbeide med en av verdens største banker

China Construction Bank skal utstede smartkort som er sikret med IDEX-sensorer. 

Publisert 17. juni 2021
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 145 ord
TESTING: China Construction Bank skal teste utstedelse av smartkort med IDEX-teknologi. Foto: Siv Dolmen

 

China Construction Bank (CCB), en av verdens største banker ledende i utviklingen av Kinas system for elektronisk betaling med digital valuta (DCEP), har utvidet utstedelsen av smartkort som er sikret med IDEX-sensorer og biometriske programvare, ifølge en melding fra selskapet. 

Smartkortene vil fungere som digitale «harde lommebøker» for CCBs kunder som er med i DCEP-pilotprosjektet.

DCEP er en kryptert, digital versjon av renminbi, Kinas nasjonale valuta, og representerer et lovlig betalingsmiddel som administreres av People's Bank of China, landets sentralbank. 

Den digitale løsningen av en såkalt «hard lommebok» ligner et konvensjonelt smartkort med dobbelt grensesnitt, med sikkert prosessering, kryptert minne og kommunikasjonsmuligheter. Kortets informasjon er ytterligere sikret med avansert fingeravtrykkgjenkjenning og autentisering levert av IDEX Biometrics.

Det høyere nivået av integrert sikkerhet gir selskaper som CCB muligheten til å tillate større transaksjoner og høyere saldoer via kortbaserte «harde lommebøker», enn det som er tillatt på «myke lommebøker» i form av apper på smarttelefoner.