<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Godkjenner oppkjøp – eBay må selge seg ned i Adevinta

Adevinta får godkjent oppkjøp av eBay – med betingelse om at eBay selger seg ned. 

    Publisert 18. juni 2021 kl. 11.50
    Oppdatert 18. juni 2021 klokken 12.14
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 145 ord
    FULLFØRER MILLIARDOPPKJØP: Rolv Erik Ryssdal, sjef i Adevinta, får godkjenning fra Østerrike og kan dermed fullføre oppkjøpet av eBay Classifieds Group. Foto: Adevinta

     

    Østerrikske konkurransemyndigheter (FCA) godkjenner Adevintas oppkjøp av eBay Classifieds Group.

    I den forbindelse må eBay redusere sin eierandel i Adevinta til 33 prosent innen 18 måneder etter oppkjøpet er godkjent. 

    Den opprinnelige transaksjonen skulle gjennomføres i aksjer og kontanter, og eBay skulle sitte igjen med en betydelig eierpost i Adevinta. For å komme til enighet med FCA ble eBay nødt til å selge seg ned i Adevinta med rundt 12 milliarder kroner ved dagens aksjekurs.

    Konkurransemyndighetene uttrykte bekymringer rundt svekket konkurranse mellom eBay i Østerrike og Willhaben, en online markedsplass eid av Adevinta gjennom en joint venture. Reduksjonen i eierandel skal redusere eBays indirekte økonomiske interesse i Willhaben, og dermed sikre konkurranseforholdene. 

    Med godkjenningen fra Østerrike, er Adevinta klare til å fullføre oppkjøpet. Med dette får Adevinta 12 nye rubrikkvirksomheter i sin portefølje, samt tilgang på eBays annonseringsverktøy. 

    Fredag formiddag omsettes aksjen for 165,40 kroner, opp 1,8 prosent for dagen.