<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kjøper nytt selskap for 23,5 millioner

E-helseselskapet CSAM Health Group overtar Optima Corporation.

    Publisert 30. juni 2021 kl. 09.55
    Oppdatert 30. juni 2021 klokken 10.16
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 183 ord
    BLAR OPP: CSAM Health Group og konsernsjef Sverre Flatby. Foto: Eivind Yggeseth

    CSAM

    CSAM Health Group har inngått en avtale om å overta e-helseselskapet Optima Corporation fra USA-baserte R1 RCM for 2,75 millioner dollar, opplyses det i en melding.

    Det tilsvarer 23,5 millioner kroner.

    Optima omsatte i fjor for 2,8 millioner dollar, med en ebitda-margin på minus 8 prosent. Selskapet leverer programvare og tjenester innen beslutningsstøtte og datavisualisering.

    CSAM-sjef Sverre Flatby viser til at selskapets ambisjon er å bli den foretrukne leverandøren til samfunnskritiske akuttmedisinske organisasjoner som vil digitalisere sin drift og planlegging.

    – Kombinert med oppkjøpet av Carmenta Public Safety i februar bringer dagens avtale om overtagelse av Optima CSAM et langt sted nærmere en markedsledende posisjon innen Public Safety også internasjonalt, sier Flatby i en kommentar til oppkjøpet.

    Han viser til at Optimas etablerte Predict- og Live-produkter utvider CSAMs internasjonale nedslagsfelt betydelig gjennom kunderelasjoner i land som New Zealand, Australia, USA, Canada og Storbritannia.

    Dessuten har Optimas produkter viktige roller i både Norge og Danmark, ifølge CSAM-sjefen.

    Predict-produktet gir analyse, modellering og simulering av ulike scenarioer, mens Optima Live gir sanntidsvisning av ressurser for å støtte akuttmedisinske og prehospitale virksomheter når kritiske beslutninger tas, opplyses det.