SmartCraft kjøper Kvalitetskontroll

Teknologiselskapet SmartCraft kjøper alle aksjene i Kvalitetskontroll. Det gir nesten 2.000 nye SaaS-kunder.

KJØPER: SmartCraft og adm. direktør Gustav Line kjøper Kvalitetskontroll.  Foto: SmartCraft
Teknologi

 

SmartCraft har inngått en avtale om å fullføre oppkjøpet av samtlige aksjer i Kvalitetskontroll. Det gir teknologiselskapet nesten 2.000 nye SaaS-kunder innen kvalitetssikring og miljø, og helse og sikkerhet for bygg- og anleggsindustrien i Norge, ifølge en melding fra selskapet. 

«Kvalitetskontroll og SmartCraft passer perfekt sammen. Vi legger nå til en viktig funksjonalitet og et betydelig antall kunder til porteføljen vår av tjenester for håndverkere og entreprenører i Norden», sier Gustav Line, adm. direktør i SmartCraft, i meldingen. 

Mer enn 21.000 brukere i nærmere 2.000 selskaper bruker SaaS-baserte kvalitetskontrolløsninger for kvalitetssikring som avvikshåndtering, sjekklister og ordrehåndtering. 

SmartCraft

  • Forretningsideen er å støtte håndverksbedrifter ved å automatisere manuelle prosesser.
  • System Konsult ble stiftet i 1987. Det svenske investeringsselskapet Valedo Partners ble majoritetseier i System Konsult og Bransjedata i 2017. Samme år fusjonerte System Konsult og Bransjedata til Cordel Norge, og er datterselskap i Cordel Norden.
  • Etter tre år med vekst og fire oppkjøp i Sverige og Finland byttet selskapet navn til SmartCraft i mars 2021.
  • Har 156 ansatte fordelt på 11 kontorer i tre land.
  • Konsernsjef er Gustav Line.


Kvalitetskontroll hadde 23,5 millioner kroner i omsetning i 2020, hvorav rundt 90 prosent var gjentakende, mens EBITDA-marginen var på fire prosent i fjor. Inntektene økte med 24 prosent fra 2019, justert for enkelte engangsinntekter. 

Kvalitetskontroll holder til i Rogn, utenfor Bergen, og har 29 ansatte. 

Transaksjonen er basert på en foretaksverdi på 58,6 millioner kroner, og kjøpesummen er 63,0 millioner kroner, der 52,4 millioner skal betales kontant. De resterende 10,6 millionene er avregnet med en selgerkreditt som blir konvertert til cirka en halv million aksjer som skal utstedes av SmartCraft til 21,0 kroner pr. aksje.