<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

App-enhjørning verdsettes til 288 milliarder

Den London-baserte appen Revolut verdsettes til 288 milliarder kroner etter en kapitalinnhenting med blant andre Softbank.

Publisert 15. juli 2021
Oppdatert 15. juli 2021
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 148 ord
HENTER KAPITAL: Revolut, som tilbyr banktjenester på telefonen, verdsettes til 288 milliarder kroner etter selskapets siste kapitalinnhenting. Foto: Dado Ruvic/NTB

Bankutfordreren Revolut henter 800 millioner dollar, tilsvarende om lag 7,0 milliarder kroner, i en kapitalinnhenting som verdsetter selskapet til 288 milliarder kroner.

Det skriver flere amerikanske medier.

En av investorene som tegner seg inn i selskapet er Softbank Vision Fund 2, kontrollert av den japanske storbanken Softbank, som eier andeler av de norske selskapene Kahoot og Oda, tidligere Kolonial.no. Tiger Global har også vært med på investeringsrunden. 

Midlene fra innhentingen skal ifølge selskapet primært brukes til oppkjøp av produkter og markeder i USA og India.

Revolut er en av verdens største fintech-selskaper målt i markedsverdi, og baserer seg på å tilby en app som skal kunne gjøre bankoppgaver som aksjehandel, kryptoinvestering og forsikring. En av satsingene som skiller selskapet fra konkurrentene, er at Revolut vil tilby kurtasjefri aksjehandel.

Selskapet blir ofte omtalt som en av Europas største «enhjørninger», privateide oppstartsselskaper som har en verdi på mer enn én milliard dollar.