Varnish og Intel satte ny dataoverføringsrekord

– Uoffisielt er det verdensrekord for standardprogramvare.

RASKE OVERFØRINGER: 400 gigabit i sekundet. Foto: Varnish Software
Teknologi

Skandinaviske Varnish Software, som mellomlagrer innholdet i strømmetjenester som Netflix, melder at det har klart å oppnå en hastighet på 383 Gbit/s på Intels nye prosessorplattform. 

— Uoffisielt er nesten 400 Gbit/s en verdensrekord for standardprogramvare. Vi nærmer oss de øvre fysiske linjehastighetene og gjør det mulig å håndtere den enorme etterspørselen etter strømmetjenester mer kostnadseffektivt, sier Lars Larsson, toppsjef i Varnish Software.

Resultatene ble demonstrert under Mobile World Congress i Barcelona, der det ble benyttet servere med tredje generasjon Intel Xeon Scalable-prosessorer basert på Intels referansedesign Intel Select Solutions for Visual Cloud Delivery Network. Maskinvaren er nå kommersielt tilgjengelig.