Nå kommer Tesla med stor ladenyhet

– Vi gjør superladenettverket vårt åpent for andre elbiler senere i år, skriver Elon Musk på Twitter. 

EGNE LADERE: Tesla har globalt 25.000 ladere som kun kan brukes på Tesla-biler. Nå skal selskapet åpne opp for resten. Foto: Bloomberg
Teknologi

Tesla har med sine 25.000 superladere over hele verden en konkurransefordel foran andre leverandører av elbiler. Andre leverandører har heller laget handelsallianser og investert i nettverk som leverer strøm til alle elbiler. Nå skal Tesla åpne ladenettverket sitt for andre elbiler, melder Reuters. 

Tidligere år meldte Reuters at Andreas Scheuer, parlamentarisk statssekretær for samferdsel i Tyskland, prøvde å overbevise Tesla om å åpne superladenettverket for andre elbiler for å gjøre elbiler mer attraktivt for folk flest, og ikke bare Tesla-eiere.

Det var noen tekniske utfordringer knyttet opp mot dette, fortalte Scheuer til den tyske avisen Neue Osnabruecker Zeitung. Blant annet var det utfordringer knyttet til å finne muligheter for at kunder kan betale for lading med smarttelefon. 

Satser på elbil

President Joe Bidens administrasjon omfavnet sent forrige måned en to-partisk senatavtale om å bruke 1,2 billioner dollar på infrastruktur prosjekter, som inkluderer 7,5 milliarder dollar på infrastruktur for elbil, inkludert ladestasjoner, melder Reuters. 

Selskaper som Blink Charging, EVgo Inc, ChargePoint og Volkswagen er blant flere selskaper som bygger ut ladenettverket i USA. En bedring i infrastrukturen i elbil-markedet kan bidra til at amerikanere kjøper flere elektriske biler, og kan gi amerikanske bilselskaper som Ford og General Motors sårt tiltrengt drahjelp i kampen mot Tesla.

OVERBEVISTE MUSK: Andreas Scheuer, parlamentarisk statssekretær for samferdsel i Tyskland. Foto: POOL
SATSER PÅ ELBIL: USAs president Joe Biden skal bruke 7,5 milliarder dollar på infrastruktur for elbiler. Foto: NTB