<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Frp vil ikke gi fra seg oljefondet-domenet

Klikker du deg inn på nettadressen «oljefondet.no», blir du dirigert videre til Frps nettside. Partiet eier nemlig domenet, som Norges Bank sterkt ønsker seg.

    Publisert 31. juli 2021 kl. 14.31
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 126 ord
    GIR IKKE SLIPP: Fremskrittspartiet eier internett-domenet oljefondet.no, som dirigerer en videre til partiets nettside. Norges Bank har lenge ønsket seg domenet, men Frp vegrer seg for å gi slipp på det. Foto: Berit Roald/NTB

    Bakgrunnen er at Frp i flere år benyttet domenet som en informasjonsside for partiets meninger om oljefondet. Nettsiden ble imidlertid tatt ned i 2014 etter at daværende partileder Siv Jensen ble konfrontert med dette.

    Partiet sa at de ville vurdere å gi domenet til Norges Bank dersom de ønsket det, men det ble det ikke noe av den gang, skriver E24.

    – Vi ønsker selvsagt gjerne å ta over dette domenet, så det er naturlig at vi tar kontakt med dem igjen, skriver kommunikasjonssjef Marthe Skaar i Norges Bank Investment Management (NBIM) i en epost til E24.

    Frp valgte for noen år siden å beholde domenet oljefondet.no , som fremdeles dirigerer en til partiets nettsider. De ønsker foreløpig ikke å gi det fra seg, opplyser partiets markedssjef Helge Fossum.