<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Lykkes vi, er potensialet enormt

Desert Control utvider virksomheten, og det amerikanske datterselskapet skal opp og stå i andre halvår.

    Publisert 3. sep. 2021 kl. 08.19
    Oppdatert 3. sep. 2021 klokken 10.00
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 349 ord
    LA FREM TALL: Administrerende direktør Ole Kristian Sivertsen i Desert Control. Foto: Desert Control

     

    Agritech-selskapet Desert Control fortsatte i andre halvår med å bygge organisasjonen for en operasjonell oppskalering. 

    Driftsresultatet før av- og nedskrivninger (EBITDA) gikk fra minus 2,6 millioner kroner i andre halvår i fjor til minus 8,4 millioner kroner i samme periode i år, og gjenspeiler først og fremst et høyere aktivitetsnivå, går det frem av rapporten.

    – Potensialet er enormt

    – Å gå fra «start-up» til «scale-up» handler om å bygge evne til å kunne levere, det krever dyktige og engasjerte medarbeidere. I januar var vi 9 ansatte, og vi forventer ha rundt 50 ildsjeler ombord i selskapet ved årsskiftet. Det er et krevende løft. (...) Lykkes vi med «scale-up»-fasen, er potensialet enormt, sier toppsjef Ole Kristian Sivertsen i en kommentar.

    – Vi er i rute med teknologiutvikling og produksjonskapasitet. Etterspørselen øker, og vi har en sterk partner å gå til markedet med i påvente av et vellykket pilotresultat med Mawarid i andre halvår, legger han til.

    Desert Control har laget en flytende leire som gjør at toppjord, sandholdig jord og ørkensand får tilbake evnen til å holde på vann og næringsstoffer.

    – Såing i USA i januar

    Selskapet etablerte i løpet av halvåret et datterselskap i Abu Dhabi og planlegger i andre halvår et datterselskap for aktiviteter i California, Arizona og Nevada. Ved utgangen av halvåret hadde Desert Control en kontantbeholdning på «solide» 204 millioner kroner, etter emisjonen på 200 millioner kroner i forkant av børsnoteringen på Euronext Growth i april i år.

    – I USA skal det bygges maskin for produksjon av flytende nanoleire som har kapasitet for mindre piloter og feltforsøk. I tillegg starter forberedelser til prosjekt med et amerikansk universitet hvor målet er å påvise tilsvarende vannbesparelser for landbruksavlinger i amerikansk jord som det nanoleire har oppnådd i Emiratene, sier Sivertsen om USA-planene. 

    Han forventer at første landbruksområde med nanoleire i universitetsprosjektet vil være klart til såing i januar.

    Rapporten her.

    Presentasjonen her.

    Desert Control

     
    (Mill. kr) 1. hå./21 1. hå./20
    Driftsinntekter 0,0 0,0
    Driftsresultat (EBIT) (8,4) (2,6)
    Resultat etter skatt (8,0) (2,6)