<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Arctic Securities høyner kursmålet i tech-selskap og oppgraderer til «kjøp»

Meglerhuset Arctic Securities hever kursmålet på Webstep-aksjen med 7 kroner og oppgraderer til «kjøp».

    Publisert 13. sep. 2021 kl. 09.35
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 241 ord
    OPP: Arctic Securities jekker opp kursmålet på Webstep-aksjen og konsernsjef Save Asmervik.  Foto: Webstep

     

    Webstep la i slutten av august frem tallene for andre kvartal som viste både økt omsetning og høyere marginer. Bunnlinjen endte på 14,88 millioner, mot 12,55 millioner i fjorårets andre kvartal, og Webstep-sjef Save Asmervik mener at selskapet skal vokse fremover.

    – Våre økonomiske resultater er solide, og selskapet har i løpet av det siste året tiltrukket seg mange dyktige konsulenter som gir Webstep muligheten til å vokse ytterligere.

    At teknologiselskapet har levert flere gode kvartaler har blitt lagt merke til hos meglerhuset Arctic Securities, som mener at Webstep har snudd den negative trenden de siste åtte kvartalene med ansatte som har forlatt selskapet og treg rekruttering.

    Webstep

     
    • Et norsk teknologi- og rådgivningsselskap som opererer i Norge og Sverige. 
    • Selskapets kjerneløsninger inkluderer digitalisering, skymigrering, IoT-løsninger, maskinglæring og analyse.
    • Adm. direktør er Save Asmervik. 

    «Vi tror at den forbedrede operasjonelle driften burde bli belønnet i form av en lavere rabatt og en høyere relativ verdivurdering. Vi bruker dermed en 20 prosent rabatt til gjennomsnittlig peer-multipler, noe som gir en fair value på 37 kroner aksjen», skriver Arctic i en analyse, ifølge TDN Direkt. 

    Kursmålet skrus dermed opp til 37 kroner, fra tidligere 30 kroner, og anbefalingen oppjusteres til «kjøp» fra tidligere «hold». 

    Webstep-aksjen har steget 48,2 prosent så langt i år, til 32,3 kroner, og Arctics nye kursmål impliserer en oppside på 14,5 prosent. 

    Meglerhuset skriver også i analysen at kontantstrømanalysen som strekker seg til 2024-estimater gir et kursmål på 52 kroner.