<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Asetek varsler redusert omsetning

Asetek opplever redusert salg på grunn av problemer i Kina.

    Publisert 22. sep. 2021 kl. 12.58
    Oppdatert 22. sep. 2021 klokken 13.10
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 231 ord
    TØFFERE TIDER: Asetek-sjef André Sloth Eriksen varsler redusert omsetning. Foto: Iván Kverme

    ASTK

    Asetek har opplevd redusert salg grunnet Kina-nedstengninger, samtidig som økte kostnader innen shipping- og komponenter gir en engangseffekt på 2,5 millioner dollar. Selskapet nedjusterer dermed sine helårsestimater for 2021.

    Selskapet ser nå en omsetningsvekst på 10-20 prosent i 2021 mot 2020, sammenlignet med tidligere forventing om 20-30 prosent. Driftsresultatet ventes å bli null til to millioner dollar i 2021, mot tidligere forventning om 8-10 millioner dollar.

    Selskapets virksomhet har blitt påvirket av nedstengningene i Tongan-distriktet i Kina, noe som underleverandørenes leveranser av komponenter. Samtidig er det en utfordrende situasjon relatert til pandemien i Xiamen, som også hindrer levering av komponenter til kontraktsprodusenter og følgelig deres forsendelser til Asetek.

    Pandemieffekter i Kina, fortsatt mangel på komponenter og økende logistikkostnader påvirker både Asetek og selskapets kunder og partnere, noe som fører til økt usikkerhet knyttet til salg og kostnader for resten av året.

    Som følge av disse utfordringene har Asetek besluttet å skjerpe forretningssegmentet for datasenter og gå ut av nisjen High Performing Computing (HPC).

    – Etter hvert som situasjonen utvikler seg vil vi tilpasse oss det nåværende miljøet, redusere utgifter og fokusere på å levere den til sterke underliggende etterspørselen vi har opplevd over tid, kommenterer konsernsjef Andre Sloth Eriksen i Asetek.

    Asetek

     
    • Utvikler kjøleløsninger for datasystemer med hovedkontor i Aalborg, Danmark. 
    • Adm. dir. er André Eriksen. 
    • Grunnlagt av Eriksen i 1997. 
    • Største aksjonær er det danske pensjonsfondet Arbejdsmarkedets Tillægspension.