<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kongsberg Digital styrker ledelsen i jakten på milliardvekst

Benedicte Willumsen Grieg blir strategidirektør i Kongsberg Digital. Hun skal hjelpe selskapet mot målet om en omsetning på 3 milliarder i 2024.

Publisert 22. sep. 2021 kl. 20.17
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 321 ord
SKAL JOBBE MED PARTNERE OG OPPKJØP: Benedicte Willumsen Grieg er ny strategidirektør i Kongsberg Digital fra 1. oktober. Foto: Ingvild Festervoll Melien

 

Benedicte Willumsen Grieg er ansatt som strategidirektør i Kongsberg Digital. Stillingen er nyopprettet, og hun tiltrer 1. oktober.

Da kommer hun fra rollen som forretningsutvikler i det børsnoterte forsvars- og teknologikonsernet Kongsberg Gruppen, Kongsberg Digitals morselskap.

I denne stillingen har Willumsen Grieg hatt et ansvar for å lede oppkjøps- og strategiprosesser. I sin nye stilling vil hun særlig fokusere på partnerskap og oppkjøp.

Kongsberg Digital

  • Datterselskap i Kongsberg Gruppen.
  • Ble etablert i 2016 gjennom konsolidering av de digitale miljøene i Kongsberg Gruppen.
  • Leverandør av industriell programvare og digitale løsninger til kunder innen maritim sektor, olje og gass, fornybar- og kraftbransjen.
  • Består av mer enn 500 programvareeksperter med ledende kompetanse på IoT, smart data, kunstig intelligens, maritim simulering, automasjon og autonome operasjoner.

Vekstambisjoner

Kongsberg Digital har som mål å digitalisere verdens industrier. Nye partnerskap og oppkjøp vil ifølge selskapet være en del av en offensiv strategi i bransjer som maritim sektor, olje og gass, prosessering og fornybar energi. Nye markedsposisjoner vil også bli utforsket.

På Kongsberg Gruppens kapitalmarkedsdag sent i fjor ble det varslet kraftig vekst for Kongsberg Digital.

I 2024 skal omsetningen runde 3 milliarder kroner, opp fra nær 700 millioner i 2020, og 80 prosent skal komme fra software-as-a-service (SaaS).

– Krysningen mellom tradisjonell industri og software-as-a-service er utrolig spennende, og jeg håper jeg kan bidra til å realisere noen av disse posisjonene vi ønsker å ta, sier Willumsen Grieg nå.

KONGSBERG DIGITAL-SJEF: Hege Skryseth. Foto: Iván Kverme

Willumsen Grieg har vært i Kongsberg Gruppen siden 2018. I tillegg er hun styremedlem i Kongsberg Innovasjon, Grieg Kapital og Grieg Foundation.

Tidligere har hun vært strategisjef i Telenors digitale satsing innen finansielle tjenester samt flere år i konsulentselskapet Arkwright.

– Benedicte er et strategisk og kommersielt tilskudd til Kongsberg Digital, og jeg er veldig glad for å få henne med i ledergruppen vår, sier adm. direktør i Kongsberg Digital, Hege Skryseth.