Aksel Lund Svindal 6 millioner fattigere på få timer

Tidligere toppalpinist Aksel Lund Svindal har hatt noen tøffe dager i aksjemarkedet.

Publisert 13. okt. 2021 kl. 14.53
Oppdatert 13. okt. 2021 klokken 14.53
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 221 ord
STORAKSJONÆR: Aksel Lund Svindal sitter på aksjer for titalls millioner i Pexip Holding. Foto: Iván Kverme

 

Torsdag i forrige uke meldte videokonferanseselskapet Pexip Holding at selskapets årlig gjentagende inntekter (ARR) økte til 99,8 millioner dollar i tredje kvartal 2021, tilsvarende en vekst på 37 prosent sammenlignet med året før. Salg til nye kunder utgjorde mesteparten av veksten, mens deler av veksten knytter seg til kjøp av kundeporteføljer.

Nyheten førte til et kursfall på 3 prosent, og i dagene som fulgte har aksjen falt jevnt og trutt frem til onsdag hvor aksjen stuper hele 15,5 prosent til 52,45 kroner. Kursfallet gjør særlig vondt for tidligere toppalpinist Aksel Lund Svindal som er selskapets 38. største aksjonær.

Millionsmell

Med 625.000 aksjer betyr det at aksjeposten har krympet med litt over 6 millioner kroner i løpet av onsdag formiddag. Siden markedsoppdateringen i forrige uke har verdien på Aksel Lund Svindals aksjepost falt med 10 millioner kroner til nærmere 33 millioner kroner.

I en ny analyse nedgraderer meglerhuset Carnegie og Oliver Schüler Pisani anbefalingen fra kjøp til hold samtidig som kursmålet kuttes fra 108 til 65 kroner.

– Jeg tror det er risiko for nedjustert guiding, sier analytikeren til Finansavisen.

I midten av februar 2021 noterte Pexip-aksjen en rekordnotering da den sluttet på 117,48 kroner. Indradagrekorden er på 118,46 kroner.

Pexip Holding

  • Teknologiselskap som leverer videokommunikasjonsløsninger og virtuelle møteløsninger for bedrifter og enkeltpersoner. 
  • Selskapet har hovedkontor i Oslo, og adm. direktør er midlertidig Øystein Hem.