<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Skuffet inn kontrakter – har rekordhøy ordrereserve

Vow har sikret flere store kontrakter i tredje kvartal, som har resultert i en rekordhøy ordrereserve. 

    Publisert 27. okt. 2021 kl. 07.38
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 203 ord
    LA FREM TALL: Konsernsjef Henrik Badin i Vow. Foto: CF-Wesenberg

     

    SE DIREKTE: Webcast fra presentasjonen kl. 9.00

    Vow leverte inntekter på 97,8 millioner kroner i tredje kvartal, som bringer totalen opp i 299,4 millioner kroner så langt i år. I tillegg hadde det en tilhørende EBITDA-margin på 8,3 prosent for kvartalet, tilsvarende 8,1 millioner kroner. Det er noe under snittet så langt i år på 9,5 prosent, ifølge en driftsoppdatering onsdag. 

    Selskapet har også skuffet inn kontrakter i løpet av tredje kvartal som har resultert i en rekordhøy nåværende ordrereserve på 2,1 milliarder kroner. 

    Blant annet er det sikret flere kontrakter innen cruise-segmentet som sikrer stabilitet inn i 2025/26.

    «Vi har bygget kapasitet og har siden tidlig i 2020 økte arbeidsstyrken med 30 prosent. Vow er robuste og klare for oppgangen», sier Henrik Badin, adm. direktør i Vow. 

    Han legger til at cruiseindustrien er tilbake, som spådd, etter pandemien, og at det merker økt etterspørsel etter ettersalgstjenestene. I tillegg fortsetter skipsoppdateringer og flåtefornyelse som gir en god plattform for cruiseskipvirksomheten. 

    «Vi ser også en ny normal for Vow med økt aktivitet i vår landbaserte virksomhet. Tredje kvartal vil blant annet bli husket for noteringen av Vow Green Metals, og Vows produksjon av utstyr som skal inngå i Vow Green Metals biokarbonanlegg», sier Badin. 

    Les hele rapporten her.