<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ordreboost for Idex

Idex Biometrics økte inntektene i tredje kvartal, men taper fortsatt millioner. Ordrereserven eser imidlertid ut med den nye storbestillingen fra en av selskapets partnere.

Publisert 4. nov. 2021 kl. 08.57
Oppdatert 4. nov. 2021 klokken 09.02
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 284 ord
I MINUS: Idex Biometrics økte inntektene i tredje kvartal, men ikke nok til å unngå underskudd. Foto: Siv Dolmen

 

Idex Biometrics har mottatt en bestilling fra Idemia Group for masseproduksjon av fingeravtrykkssensoren TrustedBio, opplyser selskapet torsdag.

Idex

 
(Mill. USD) 3. kv./21 3. kv./20
Driftsinntekter 0,7 0,2
Driftsresultat −7,5 −6,8
Resultat før skatt −7,5 −6,8
Resultat etter skatt −7,5 −6,8

Ordren er den største produksjonsordren Idex har fått for TrustedBio-sensoren til nå. Ifølge selskapet utgjør den en betydelig økning for ordrereserven.

Idemia har utviklet betalingskortet F.CODE, der Idex står for autentiseringsløsningen med sin fingeravtrykksteknologi. Onsdag ble det kjent at F.CODE-kortet er gitt sertifisering av både Visa og Mastercard. Idex vil starte sine leveranser til Idemia tidlig neste år.

– Ordren er representativ for den raske etterspørselsveksten vi ser for smartkort som er sikret med fingeravtrykksautentisering, sier Idex-sjef Vince Graziani.

SER STERK VEKST: Idex-sjef Vince Graziani. Foto: Idex Biometrics

Økte inntekter

Idemia-ordren er kunngjort samtidig med at Idex har sluppet tall for tredje kvartal.

Disse viser en inntektsvekst fra drøyt 0,2 til 0,7 millioner dollar i tredje kvartal. Samlet hittil i år ligger inntektene på 2,1 millioner dollar, mot 0,5 millioner pr. tredje kvartal i 2020.

Selskapet opplyser at det ikke opplevde forsinkelser i kundeleveransene som følge av forsyningsbegrensningene i halvledersektoren, men varsler at halvledermangelen kan utgjøre en større risikofaktor etter hvert som selskapet utvider ordreboken og salgsvolumene.

Kostnadsveksten fra i fjor forklares med oppbemanning, delvis gjenopptagelse av aktiviteter som i fjor ble begrenset av coronapandemien, samt selskapets notering av depotaksjer på Nasdaq.

IDEX Biometrics

 
  • Teknologiselskap som utvikler sensorer for elektronisk lesing av fingeravtrykk. 
  • Har hovedkontor i Oslo. 
  • Adm. direktør er Vince Graziani.